tisdag 30 april 2019

Valborgsmäss ...


Och i skrivande stund ser jag en sån fn fågel i eken .., men se, den schasades raskt bort från grenen. Kan det ha varit en stenknäck? Ja, det var det, konstaterar jag.

Det har varit en solig förmiddag och nu, när klockan är ett, är det mulet.
Eller i alla fall inte soligt.
På promenaden med Harry såg det ut så här vid "Polska ambassaden".


Och mot kustvägen till ., så här. För en vecka sedan var åkern alldeles brun och torr; knappt ett enda strå syntes! Nu, är det så grönt så man tror knappt att det är sant.


Väl hemma igen upptäckte jag sigge som låg och sov så gott i växthuset. 
Lagom varmt var där också.


Av frun och herrn från Tyresö fick jag låna Håkan Nessers "Från doktor Klimkes horisont"; en samling noveller helt enkelt. Igår när jag satt i Skallkrokens hamn och väntade på pv, läste jag den andra novellen, "Förrättningen". Jo, den var väldigt bra. 
Intressant med tycke och smak när det gäller böcker. 
Måns Wadensjös "Monopolet" som  j a g  tyckte så mycket om (hög igenkänning) tyckte Eva var bara skrutt. Hon är otroligt förtjust i alster av Theodor Kallifatides, det är inte jag, men jag har heller inte läst så många av hans verk, så jag får börja om - och testa på nytt -. 
Nåja, det säger kanske en hel del om en själv, när man tyckte väldigt mycket om att läsa Gerda Anttis vardagsskildringar där det lilla blev det stora .., eller där inte så mycket hände. SOM jag tyckte om hennes alster.


Men den här novellen av herr Nesser .., den var alltså väldigt bra, enligt mitt sätt att se det.

Nu är klockan tio över ett. 
Om två timmar ska jag vara på plats i affären, för ett pass till kvart över åtta.
Harry sover ihopkurad på soffan ..., getingsticket som jag fick igår (nästan i vänster armhåla) svider lite ..., och jag hör tickandet från köksklockan.



2 kommentarer:

Babsan sa...

Glad Valborg🤗

Elisabet. sa...

Babsan: Och glad åttonde maj till dig!