söndag 28 juli 2019

Helt bakom flötet ....


En sak är säker; spisarna med touch-kommandon - vilka finns hos båda döttrarna - får oss ideligen att fundera över teknikens framsteg. Är detta verkligen framsteg?

Nu har jag föreslagit pv att vi ska investera i en gammaldags spis med vreden och förvara den i det redan överfulla garaget, så när och om vår nuvarande spis avlider, då har vi en vanlig spis att sätta in.

Och ja, jag inser att det säkerligen vimlar av finesser och fördelar med såna här touch-spisar, men jag har svårt att hitta dem. Jag tycker att det är helt suveränt som det är.

Vi är förmodligen helt bakom flötet, såväl pv som jag själv.


I nästan fyra timmar har det varit strömavbrott här ute på landet.
Döm om min förvåning när dottern som befinner sig långt borta, messade och frågade hur det gick?
Jaha ja, dom är förstås uppkopplade, det borde man ju fattat.

Närmaste butik är Coop i Stenhamra, bara någon minut med bil härifrån, och suverän uppdatering från butikens sida måste jag säga! För en kvart sedan kom strömmen tillbaka och lika raska var affären på att meddela att nu var det åter öppet! Sånt gillar jag skarpt!

Å, jag kan tänka mig stressen bland dom anställda!
Hur går det med mejerikylen?
Och frysarna?
Det är sååå hemskt när sånt händer!


Värmen håller i sig.
Idag har jag ändå sett några moln - det var länge sedan -!
Vi går mest mellan skuggiga ställen och trädgårdsslangen och ibland fyller jag en tiolitershink med iskallt vatten och häller över mig. Så ljuvligt!

Grannarna på andra sidan vägen tycks lika energiska som dom hemma i Stensjö och har nu ägnat helgen åt att bygga ursnygga trädgårdsmöbler. Oj, så dom arbetar! Lite surr blev det när vi var utan elektricitet .., vi visste ju till en början inte om det enbart var här hos oss som det blev tyst.

Nu ska jag njuta av en kopp nybryggt kaffe!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Vi har vänner som nästan har ångrat sin nya spis. Jag har också provat på den, men inser som brukligt att utveckling=inveckling.

Bloggblad sa...

Vi har en sån där touch-modell. Jag gillar induktionsidén, för det går snabbt att dra ner värmen 9m det kokar över.
Men- de måste vara konstruerade av folk som inte lagar mat. Minsta skvätt från t.ex. kokande ägg, slår av strömmen. Plattorna är för små för en normalstor stekpanna, så yttersta kanten kan man inte ha mat på....
Många fula ord blir det... mest när spisen slår av för minsta lilla.

Elisabet. sa...

Bloggblad och Bert Bodin: nu vid middagen gick det bättre, men det är som du säger Marianne, att kokar det över - som pastan - då stängs det av och det känns ju lite väl bökigt. Man kanske vänjer sig. Men .., man måste vara ganska stark i fingrarna för att dutta rätt .., och nog blir det ett evigt duttande nog.

Anonym sa...

Hällspis och touchknappar är problem för människor med nedsatt syn. Eftersom min man är synskadad, har vi en vanlig gammaldags spis med riktiga plattor och vanliga vreden. Den tycker jag är bra. Hoppas det kommer att finnas kvar även senare! Vad jag vet finns det inget hjälpmedel för att ”hitta åt” var man ska ställa kastrullen på en häll om man inte ser markeringarna. Inte så kul att känna efter heller och riskera att bränna sig. ellem