torsdag 25 juli 2019

Och så blev det torsdag ....


Och efter morgonkaffe i skuggan på altanen, ja, då kör vi ner till Stockbybadet och där är nästan - men bara nästan - folktomt, men på en ponton (inte i bild) sitter fyra canadagäss och putsar fjädrarna och på dom små orangefärgade bojarna en bit ute i vattnet, där har små sjöfågelungar satt sig och piper och efter frukost och nej, jag vet inte vad det kan ha varit för sort. Smal svart näbb.Smäckra.

Jag simmar fram och tillbaka och ännu fler gånger och det är tendens till algblomning, så för första gången ever-ever dyker jag inte .., och på min axel har jag pyttesmå fågelfjädrar när jag kliver upp, men oj, så skönt det var att svalka sig, även om det säkerligen var 22 - 23 grader i vattnet.


Och så hemåt igen.
Videopratar med dottern vars katter vi passar ..., duschar iskallt  med hjälp av trädgårdsslangen .., och från köket hör jag pv spela Rod Stewart på Spotify och grannens småttingar ropar  på mamma och säger att vattenkannan är försvunnen
Annorlundaljud.


Inget fågelkvitter, men här är mest barrskog och inte som hemma .
Tänker att jag älskar tallar. Min pappa som verkligen var en skogens man, han hade älskat att ha en tall  på tomten. Så här såg det ut igårkväll .., vilken solnedgång där borta i väster!


Det är mycket man (jag) inte vet här i världen.
Inte visste jag att dom ulliga blommorna på bilden ovanför tallen heter Harklöver, men nu vet jag.
Och jag var helt ovetande om att dom här vita underliga blommorna på andra sidan vägen, ja, att det är vildmorot! Men nu vet jag. Så underbart roligt att lära sig nånting nytt!


På andra sidan vägen växer också mängder med dom här vackra bladen. Ja, i alla fall är dom vackra när kvällsljuset faller  på. Någon som vet ...?


Igår tog jag mig an den här boken och författaren var en helt ny bekantskap för mig, precis som med den vilda moroten. Paula Fox dog i början av mars i en ålder av nittiotre år. Jag tyckte oerhört mycket om sättet den var skriven på.

Det är ju ofta så, att ibland glömmer man bort det här med läsningen. Eller "man" - jag -.
Men nu var det så avkopplande och nästan som att se en film, så om en stund ska jag köra till Ekerö centrum och till biblioteket och skaffa mig ett lånekort och förhoppningsvis hitta nånting läsvärt. Pv gör sig redo för att åka rullskidor.

Vad gör vi mera?
Jo, äter världens godaste glass .., GB:s mascarpone med nötter .., med färska jordgubbar till.
Jag, som inte är någon glassäterska, föll pladask! så himla gott!

Ungefär så har vi det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är Bergenia. Blommar med rosa blommor på en rabarberlik stängel. ellem

Elisabet. sa...

Ellem: hur underbara är ni inte, ni blogg/instagramvänner!!! T a c k’