söndag 21 juli 2019

Söndagmorgon, klockan 05:16 .....


Ja, har man varit vaken i en timme redan, så kan man ju lika gärna stiga upp. Sent i natt blev after-beach-gästerna hämtade av den alltid så tjänstvillige herr pv och när dom väl var hemma, ja, då hade jag svårt att somna om. In i sängkammaren till mig kom en yster dotter och upprepade ideligen "lilla mamsen ...! , hur är det med lilla mamsen!" Jo, jo.

Jodå, lilla mamsen är nu uppstigen och ska, om en timme, ge sig av till jobbet.
Men först kaffe.


Att arbeta i en butik där sommargästerna utgör ryggraden i inkomsten, det är ett kapitel för sig.
Det är som att byta jobb.
Igår körde vi tre kassor mest hela tiden från klockan tio och det var en aldrig sinande ström av kunder! Enormt mycket spel på hästar och Lotto/Keno .., och när en timme återstod av mitt pass, då bad jag att få ta kassa 2, där det enbart är kassajobb, inte post och inte spel  och hjälp, vilken skillnad!! Dessutom har den kassan inte dom här varuavskiljarna som tar så mycket plats och gör det hela krångligare .., där styr man på ett annat sätt själv hur stor själva packningsdelen ska vara.
Så här såg det ut på lagret när jag tog rast vid halv tio.
Kaos.


Under icke-semestertider-högsäsong .., då är vi kanske fyra personer som arbetar halva dagen och på eftermiddagen är vi två i kassan. Nu  v i m l a d e  det av ungdomar som hjälpte till att packa upp varor!! Butikschefen Joakim som egentligen skulle vara ledig, var på plats redan vid sextiden på morgonen och gräddade bröd enligt löpande-band-principen! Och i kassan stod vi och slog in numret på grekiskt lantbröd, vallmobröd, sportbröd, croissanter och stora levainbröd!

Underbara kunder!
Och jag undrar i hur många yrken man kan få så mycket kärlek på jobbet, ja, jag säger som tidigare, det är som att plaska omkring i ett hav av vänlighet!

Klockan ett var jag klar för dagen.
Kom hem och  s t ö p  på soffan, med knorrande rygg och annat elände.
Piggnade på mig framåt kvällen, men hade fram till dess legat på soffan med ett påslakan över mig.

Nu, söndagmorgon, känns det bra och så blir det ett pass till klockan två.
Det regnar lite ute .., men en titt på SMHI och klart.se, visar att vi till veckan får upp mot trettio grader varmt!! (Så även i Sthlm).


Nu doftar det gott från kaffebryggaren ..., alla sover .., säkerligen utmattade efter tre dagars festligheter (ja, inte för pv) .., Harry ligger vid mina fötter och i morgon stundar utflykt norröver.
Sommarhusgrannarna hjälper till med vattning av blomster och grönsaker och ser till huset och friherrinnan ger sigge nilsson mat.

Ungefär så.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja det ska tydligen bli riktigt varmt även här uppe i Stockholm. Jag ser inte riktigt fram emot det, 30 är för mycket för mig.

Vart bär det hän den här gången? :-)

Babsan sa...

nu kan jag kommentera på datorn istan går inte från Ipaden fattar inte varför.Jag lider av att jag är morgonpigg är ju socialt död vid 21 på kvällen ibland före.
Har jobbångest efter 4 veckors semester haft skit väder kallt regn men underbara dagar med de små och stora

Elisabet. sa...

Ulrika: till Färingsö för att passa Anna och Mickes katter när dom ger dig av till Irak. Trettio grader är PEST för mig!!! Tjugo är perfekt!

Babsan: ha, likadant här! Men nån ska ju vara morgonpigg också. Är nästan alltid den som lägger sig först. Men hellre morgonpigg än väldigt morgontrött. Jag får helt klart mest gjort på förmiddagen!