lördag 19 september 2020

 Det man minns och lite annat ...


Igår, när vi hade låst stuga nr 1 och packat bilen så den var absolut fylld till bristningsgränsen, bestämde vi oss för att ta ett dopp i havet. 
Femton grader, hade en kvinna sagt att det var. 

Så det gjorde vi. 
Inte skymten av en manet såg vi, däremot - så snart vi klivit upp - kom en hel flock med småfiskar och simmade fram och åter och fram och åter! 
Å, det gjorde mig så glad!
Det var som en liten barnkammare! 


För övrigt?
Jo, vi har nu på morgonen löst DN:s korsord och jag tänkte att korsordsmakaren var tämligen less på såna här konstruktioner just den här dagen .., t.ex fanns i en ruta: "Blir sena" och svaret är då "utan". 

Men just ovanför hittar man: "Blir utan" och då är svaret såklart "sena". Kanske ringde telefonen just då .., eller så höll maten på att brännas vid .., eller kanske fick konstruktören plötsligt besök och glömde bort att variera sig?
Nåja. 
Nu är det löst och för en gångs skull var det jag som klarade långordet  på tjugotvå bokstäver. (Jag skrev nog 27 någon gång, det var då till att ta i!). 


Medan jag suttit här och skrivit, har det varit helt tyst här inne. 
Ingen radio. 
Ingen musik från Spotify. 

Det är då jag hör musspring från någonstans i köket. 
Ååå, så hemskt. 
Sätter genast igång "Evening jazz"på ganska hög volym och sparkar lite på bänklisterna. 
Ropar på Sigge (som aldrig bryr sig ändå, totalt ointresserad av inomhusmöss) och hoppas att jazz inte är vad små möss vill höra. 

I eftermiddag vankas ankbröst på Tångvägen och för en stund sedan tog jag ut första plåten med nygräddat bröd, modell grövre. 

Ungefär så.

Inga kommentarer: