tisdag 8 juni 2021

 Eftermiddag ....

Vissa saker är knepigare än andra, ja, med endast en hand tillgänglig. 

Det är t ex i det närmaste hopplöst att skiva ost, då jag skivar med höger och håller fast osten med vänster hand. Ber då pv att i förväg ordna med några med skivor, så är den saken ordnad. 

Kaffepaket kan vara näst intill omöjliga att öppna med TVÅ händer. Ser nu till att kaffeburken är välfylld om jag är solokvist hemma. 

Att diska är svårt, men inte omöjligt. Skippar diskborste, använder scrubbi. 


Behån har fått gå till vila. Adjö, på ett tag! 

Knepigast av allt är att sätta upp håret och jag som ALDRIG har det annat än uppsatt. 

Har idag haft besök av Eva från Tyresö med sin halvlånge make. Dom hade med sig laxbaguetter från Lynga lax och så kaffe till detta och prat i uterummet i dryga två timmar. 

Så rart av dem!

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Tekniken kommer nog. Hur många veckor ska du vara rosa? Bada med armen i högläge bör nog kunna gå.

Elisabet. sa...

Turtlan; allt beror nog på on det blir operation eller inte. Minst 1 månad. tror det blir svårt att bada.ÄR LIVRÄDD ATT ramla,

Elisabeth med h sa...

Men vilken otur du har, inte bara med själva skadan utan också att den kom precis nu. Kan tänka mig att det är svårt att sätta upp håret - kanske är det lättare med någon form av hårklämma? Om det fungerar i ditt hår alltså, mitt är så motstridigt att det enda som fungerar är hårsnoddar om jag ska sätta upp det.

Gunnel sa...

Vilket elände! Jag föll pladask på en utstående del i ett staket i november och då fick man verkligen lära sig hur viktig högerhanden är för den högerhänte. Hade samma problem med osten som du, disken lämnade jag över till min hälft och frisyren var det ingen som såg. Vi var ju isolerade. Hoppas det fixar sig på bästa sätt för dig och det var för allra sista gången.

Elisabet. sa...

Gunnel: mitt största bekymmer är att sätta upp håret! Att vattna i rabatterna och växthuset är också knepigt, då det är närapå omöjligt att kunna reglera styrkan på vattenstrålen. Att använda enbart pekfingret att skriva med,tar TID ....