onsdag 22 november 2023

Ännu mera onsdag ...


Så blev det återigen en natt fylld av icke-sömn, spring-i-benen och en slags oroskänsla, utan att jag kan peka vad det är som orsakar allt detta. 

Medicinen? Kanske. 

Kryper nära, nära Harry och för en gångs skull ligger han kvar intill mig. Vilken trygghet. 

Lyssnar till diverse olika radioprogram (jag vet - inte särskilt lyckat) och vid tretiden ger jag upp, och tar mig an SVT-play. 

Tittar på programmet "Gift" som är annorlunda, där gifta par ställer frågor till varandra som kanske inte ställts tidigare. Kors, så ärliga och uppriktiga människor är och jag blir så varm inombords .., tänker .,. hur vågar dom?!

I det första avsnittet möter vi Stine och Jacob som varit gifta 1.5 år. 

Så här står det som programförklaring: 

"Hur gör jag dig till en bättre person? Vad tror du att jag tycker är det mest irriterande med dig? Modiga gifta par ställer oväntade frågor till varandra." Här en länk till programmet som jag fann riktigt intressant.

Minns när pv och jag själv nyss hade börjat vara tillsammans och jag frågade honom om det var någonting han irriterade sig på, ja, som jag gjorde eller .., ja, ni förstår. 

Jo, det var det. (Va? ?!) Och ville jag veta det ..? 

Det visade sig att han tyckte att jag slängde för mycket mat. Jaha, inte värre än så, tänkte jag. I den lilla 1:an fanns nämligen ingen frys, endast ett pyttelitet frysfack längst uppe i kylskåpet och där rymdes inte mycket .., kanske ett paket ärtor, om ens det. 

Numera slänger jag  i n t e  mycket mat, knappt nånting, utan håller koll i kylskåpet så sånt med kort datum används först. 

Frågade han mig om jag irriterade mig på något? Nej, det kan jag inte minnas. Om han gjorde det nu, skulle jag svara detta att han ofta struntar i att knyta sina skosnören när han går ut. Jag tycker att det är höjden av lättja, men han kanske ser det annorlunda.

13 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det programmet har jag inte sett. Men däremot flera där de gifter sig vid första ögonkastet. Det skulle jag absolut inte ställa upp på.

Kryp-i-benen... det hade jag under många nätter i många år, ända tills jag hittade magnesiumtipset. Det kryper aldrig i benen nattetid numera.

Per och jag vet precis vad vi irriterar oss på hos varandra - och insett att just de sakerna kommer ingen av oss att ändra på. Men efter 53 år tillsammans gör det inte så mycket.

Men - min kompis som gick ut med oknutna skor - skulle bara hämta tidningen - och snubblade och bröt båda benen, hon skulle inte tillåta honom att göra det...

Elisabet. sa...

Bloggblad: Jo, men det var rätt intressant, men så var det ett oehört öppenhjärtigt par också. Har bara sett det första avsnittet. Gifta med första ögonkastet - den här gången i Norge - tycker jag är riktigt intressant, även om jag själv inte för aldrig så mycket pengar, skulle ställa upp på ett sånt koncept.
Den här gången gissar jag nog helt fel, på vilka par som möjligen kan lyckas. Paret som jag tänkte var klockrent, tycks inte alls bli så rosaskimrande, tvärtom.

Under många år hade pv kryp i benen, ibland fick han stanna bilen och stod och liksom hoppade vid vägkanten. Jag trodde till en början att han snurrig. Han skaffade också magnesiumtabletter, åt dem under en tid och blev av med eländet. Själv har jag det ytterst sällan, men det är ju himla irriterande.

Turtlan sa...

Följer också den norska serien. Tror att ett av paren kan bli något. De andra två inte. De jag tror på är paret med den mest tunnhåriga mannen som jobbar på någon elfirma. Är du med?

Har du testat sova med stödstrumpor? Såna mjukare som är som knästrumpor. Egentligen bör man väl inte sova med stödstrumpor men det har fungerat för mig de gånger det kryper i benen. Eller bara några knästrumpor som sitter lite åt.


Elisabet. sa...

Turtlan: Vi tror precis likadant. Dom tror jag också på. Jag tror däremot INTE på den bufflige mannen som är gift med kvinnan som skrattar oavbrutet, men som nog känner sig rätt icke-bekräftad.
Kul att det börjar gå bättre för den osäkre mannen, å, jag tyckte att det var nästan outhärdligt att se deras dåliga början.

Elisabet. sa...

Turtlan: Det är så sällan det kryper i benen, men tack för omtanken och tipset!

mossfolk sa...

Vad skönt, tänker jag, att veta att man inte ska upp och arbeta efter en sådan natt!

Turtlan sa...

Det paret du beskriver som ”det buffliga” så tänkte jag på en sak när de ”flyttade ihop”. Hon började ändra om, flytta om i skåp och annat. Hade med sig en massa saker. Styrde och ställde ungefär. Tänkte då undrar vad han tycker om det? Det var ju hans hus. Ingen smart början. Som om hon ville visa att hon kunde minsann. Han mer tystlåten och sa inte emot.

Jag är skeptisk!

Sen paret där han med alla figurer. Nja. Hon tycks bra och förstående. Han mer svag och rättar sig efter vad han tror ska vara rätt. Precis som hon beskriver att han gå gör.

Vi får väl se. Åter igen. Hur vågar man ställa upp?

Ja många tycker säkert att det är skräp tv men jag tycker det är intressant och en slags avkoppling efter en jobbdag.
Men den amerikanska varianten fixade jag inte när den kom. Suck!

Vink vink från mig.

Elisabet. sa...

Turtlan: Det är nog extra svårt att börja ändra om när man bara är där tillfälligt och inte kanske bestämt var man ska bo. Jag tyckte att det svårt att flytta in till pv, bara så där. Det hade varit enklare att börja om i en nytt/annat boende, det blir lätt att man känner sig som en hyresgäst. Jag vägrade t.ex att ha hans soffa som var så obekväm - i guldbrokad - så den hamnade i garaget. Så småningom sätter man ju även sin egen prägel på det mesta. Jag tror INTE att det håller mellan det paret.
Ibland tycker jag synd om männen i dom här programmen. Det är så uppenbart hur mycket starkare kvinnorna är, medan männen tycks rätt förnöjsamma.
Såg ETT avsnitt av det amerikanska. Aldrig mera! Kvinnorna skulle vara så vansinnigt sexiga och nej, fy sjutton!

Elisabet. sa...

Det är det allra bästa nästan med att vara pensionär! Vilken ynnest! Är så innerligt tacksam. /Elisabet

Rexxie sa...

Måste hålla med Bloggblad om de oknutna skorna! Snart ligger han på aktuen med frakturer och ångrar sig att han inte lade ner 10 sekunder på att knyta skorna!

Monet sa...

Jag har också ganska länge följt Gift Vid Första Ögonkastet men då antingen den amerikanska och/eller australienskiska varianten. Betydligt mer intressant än de nordiska varianterna och handlar (förlåt Elisabet) inte alls i första hand om kvinnornas sexuella utstrålning. Det är väldigt intressanta program, långt från Bonde söker fru-konceptet och med väldigt seriöst underbyggt koncept och uppföljning hela tiden. Man ser kulturskillnader olika….

När det gäller dina symptom på restless legs (behöver inte vara det, kan också vara polyneuropati som Turtlan är inne på) är det faktiskt inte medicinskt bevisat att magnesium har effekt. Däremot beror det ofta på järnbrist och det kan vara idé att kolla sina Hb-värden och pröva järntillskott. Om du nyligen fått ändrad blodtrycksmedicinering är detta också en vanlig biverkan som du behöver prata med din doktor om. Man ska ju må så bra man kan i vardagen….

Elisabet. sa...

Rexxie: jag har nu framfört såväl Bloggblads som din kommentar ,-). Hoppas att det hjälper!

Elisabet. sa...

Monet: Det är så sällan som jag HAR kryp-i-benen, så det är inget som egentligen besvärar. Men tack för tips!