tisdag 19 mars 2024

Tisdag ... 


Ställde mig i duschen nu på morgonen och försökte få bort allt som duttats in i håret igår .., någon slags mousse och hårspray och jag stod länge och håret kändes såååå kort, men hjälp, så skönt efteråt! 

Alla lockar kom springande tillbaka .., nästan som små lamm som man lockar på och nu känner jag i alla fall igen mig själv. (Klippet från en gammal Husmodern).

Och han som om knappt fjorton dagar fyller 5 år, han kan återigen konstatera att "farmor, du har som bollar där bak i håret!"

Pv har givit sig av in till Halmstad och han hade mycket på programmet, ja, förutom att hämta Edvin från förskolan och grädda pannkakor till densamme. Alltid, alltid samma middag, men det tycks uppskattas.

Själv har jag planterat ut en mängd små penséer i den allra längsta blomlådan och en präktig gullviva fick göra dem sällskap också, bara för att. Bara för att den är så oändligt vacker och påminner mig om mamma och rabatten hemma i Malå. 

Mamma var ingen fantastisk odlerska, men hon tyckte om gullvivor och det var hon som lärde mig det latinska namnet, Primula veris. När hon flyttade till Sydamerika däremot, då hade hon en trädgård där vi, då på besök, kunde plocka citroner, paprikor och annat ljuvligt!

Nu ska jag gå på promenad. Ajöken, sa fröken.

Inga kommentarer: