fredag 17 maj 2024

På posten i Slöinge ...


.. kunde jag nyss hämta ut ett paket Stenbergs tunnbröd, det som hemma allmänt går under benämningen "Släppträskbröd". 

Detta är inget annat än ren och skär lycka. Tack Maria!

Har haft besök av friherrinnan och A-M, vilka bjöds på rabarberpaj med glass. Vi satt ute på altanen under parasollet, men döm om vår förvåning när det STORA parasollet helt sonika lyftes av vinden och svävade iväg likt Mary  Popppins.., över altantaket och därefter en  sååå elegant på landning på gräsmattan!

Nåväl, på väg från Slöinge passerar man Sia-glass, såväl fabrik som butik. 

Hjäääälp, så mycket folk som var där och tanken på att stå i evighetslång kö med en glassbytta, slog jag raskt ur hågen. Körde hemåt .., kor och kalvar går och betar på höger sida av vägen och några lurviga kor - eller mer troligt tjurar - med stora horn, stod och kalasade på en höbal intill lagården, just i innan man svänger av mot Vastad, som verkligen inte är stad, utan endast består av några få hus. 

Det är förfärligt torrt ute nu och det är förstås bara en tidsfråga innan det, precis som tidigare somrar, blir bevattningsförbud. Bokbladen och även lönnens blad hänger rakt ner .., det ser deppigt ut och man undrar hur detta ska bli framöver. Minns fjolårets björkar vilka gulnade långt innan det blev höst. Det är på gränsen till ångestfyllt. 

Och kommer vi att helt ändra våra vanor vad beträffar inköp av blommor? Blir det ökenväxter som om några år hamnar i våra rabatter ..? Skrämmande.

Nu blir det middag. Kokt kyckling till pv, med ris och currysås, plus broccoli och morötter. Själv ska jag kalasa på en kokt palt med smör och lingonsylt.

Inga kommentarer: