torsdag 4 juli 2024

Dagens fönster och lite till ...


... fångades när jag gick över järnvägsbron i Halmstad och jag vet inte om det har trasats sönder och spruckit så här, eller om det har varit så från början 

Läckert är det i all fall. 

Då vi - återigen - precis som i fjol, fick göra uppehåll under seglatsen hem, tog jag buss från Höganäs till Helsingborg, tåg från Hbg till Halmstad, buss 350 från H-stad resecentrum till Stenbrottsvägen, en eller två kilometer från Skallkroken. 

Hade med mig en välpackad väska från Rusta och den gömde jag bakom ett elskåp, då den var så otymplig att kånka på. Ryggsäcken vållade inga problem. 

Nere i hamnen stod bilen så troget och väntade och vilken lycka att få köra hem (men först en sväng till affären och handla livets nödtorft) och så mötas av Sigge Nilsson och det som är hemma. Hans vänstra öga ser lite igensvullet ut. Har han måhända varit i slagsmål? Tvättade rent så gott det gick och ska göra det ännu en gång senare ikväll. 

Som vanligt gick han direkt efter maten till uterummet. Ja, lite, lite kel kunde han utstå, men inte mera.

Nu ligger han som vanligt i trädgårdsstolen. 

Detta var synen som mötte mig när jag nästan var framme vid hamnen. 

Så v a c k e r t! 

Så vackert även här, tänker jag. 

Nu går tvättmaskinen, jag har tagit in krukväxterna som fått stå i skuggan medan vi varit borta .., jag har klippt ner pelargoniorna som torkat ut och behöver ansas .., tv:n är påslagen (Kunskapskanalen om nedlagda järnvägar i England) och flera DN väntar på att bli lästa.

Pv inväntar bättre seglarväder.

Inga kommentarer: