onsdag 16 oktober 2024

Vågar inte ....

Tittar på Uppdrag Granskning. Det handlar om bostadsaffärer och hur det kan gå till. Det handlar om fusk och påhitt och förfalskningar och gud vet allt. 

I vanliga fall brukar jag kolla mitt blodtryck även på kvällarna. 

Ikväll vågar jag inte. 

Trycket har nog skjutit upp i oanade höjder. 

Kanske ända upp till stratosfären. 

"Ekobrottsmyndigheten slår till mot en av Sveriges mäktigaste mäklare. Bland hans kunder finns artister, kändisar och influencers. Men det finns något som inte kommer fram i ljuset. Ett fusk med bolån  som kan ha trissat upp bostadspriserna i Stockholm. Med dold kamera ger sig två mullvadar ut på lägenhetsvisning - går kuppen att bevisa -?"

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Tittade inte heller och vette tusan hur jag skulle reagera…?
Läste i DN om läkare i Göteborg och Stockholm som debiterat besök och telefonrådgivning på sig själva och fått ersättning för det.

Vaddå ärlighet varar längst….?

Elisabet. sa...

Turtlan: Man blir nästan KNÄCKT av hur mycket skumraskaffärer det tycks vimla av numera! Eller kanske har det funnits hur länge som helst, det är bara det att ..., nu uppdagas en del av eländet. /E

WalkaboutSweden sa...

Jag kan bara säga (av den lilla snutten jag såg i nyheterna) att DEN mäklaren hade jag aaaaldrig anlitat. Noll förtroendeingivande och då menar jag före han blev smygfilmad.
Tumme ned!
När vi sålde vårt hus så hade vi världens mysigaste mäklare.
De (en familjefirma) och den där bedragaren på tv ska man egentligen inte ens prata om på samma dag.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Jag tänkte detsamma. Och det tog en stund innan jag fattade hur de som köpt så dyra lägenheter hade råd att betala hyrorna! Jaha ja .., svarta pengar. Kriminella som vill göra sig av med pluring. /E