onsdag 16 oktober 2024

Vardag ...


Mitt-i-veckan-dag. Onsdag är det också, den dag som alltid var min lediga dag, då i det förra livet. Arbetslivet. 

Vi äter frukost tillsammans ., tittar på Nyhetsmorgon och blir halvt deprimerade när vi får veta att Trump nu har ett försprång, "Men allt kan hända!" säger Marcus Oskarsson trosvisst och det är ju just det ., att allt kan hända. 

Natten mot idag hade pv drömt att Trump valts till president, men i drömmarnas värld kan också en hund som varit död i snart åtta månader få nytt liv och plötsligt befinner sig hunden - som såklart är Harry - ombord på en båt! 

När frukosten är avklarad, när det brinner i såväl kaminen som i vedpannan., plockar jag undan lite och i ett av skåpen upptäcker jag pv:s gamla singelskivor. Lägger några av dem på köksbordet och ler för mig själv. Den här .., med The Hep Stars, var nog min allra första - på egen hand - inköpta skiva. 

Så småningom skulle Hep Stars komma att uppträda på Malåborg och unga flickor stod intill mig och skrek av förtjusning, dock inte jag själv, som blev generad i såna sammanhang. (Jag dög ju för övrigt inte ens till att bli riktigt frälst heller .., ville absolut inte falla på knä inför hela församlingen och ville inte vittna .., nej, jag bara försvann från sammanhanget!)

Lite olika musiksmak hade vi på den tiden, herr pv och jag själv. Ann-Louise Hansson tillhörde inte mina favoriter, däremot tyckte jag om Sten & Stanley. Och så var jag omåttligt förtjust i Adam - Pernell Roberts - i Bröderna Cartwright, men han var ju ingen musiker. Bara stilig.


Inte heller blev Bob Dylan någon favorit hos mig. Det blev han däremot (är kanske ännu ...) hos husets herre.






Från singelskivor till Malå. 

Från den äldsta kommer en bild från gårdagens hundpromenad längs Kärleksstigen. 

Bilden togs inte långt ifrån där vi bodde .., vi hade den här stigen just nedanför tomten. Där växte almöke/rallarros, Kung Karls Spira .., och där var gott om sälg och asp. 

Otaliga är de timmar jag tillbringade sittandes nere vid den sommarstuga som pappa köpte av Verner Marklund, allt för att få möjlighet att komma åt stranden. 

Jag satt på sommarstuge-räcket och låtsades att jag red över prärien. Kanske Pernell Roberts och jag själv?

I det grunda vattnet simmade småfiskarna.

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja man kan verkligen få ont i magen av detta med Trumph! Är han helt tokig? Folk vill rösta på honom också. Men många röstar väl inte på honom utan hans parti tänker jag. Det som skrämmer är hur det kan påverka Europa. Tullar på varor och sånt. Men framförallt är han ju kompis med Putin…

Sen verkligen sliding doors när kulan nuddade honom. Hur hade det gått om inte…

Men om han då inte vinner. Vad händer då…? Det är skrämmande!

Anonym sa...

Turtlan: Det är hemskt nästan hur det än går! Jag blev VETTSKRÄMD vid stormningen av Capitolium .., trodde inte att det fanns på kartan att något sådant kunde hända! Skulle Trump förlora .., ja, vad händer då med hans fanatiska anhängare? Och Trump är bästis med Putin ..., som nu är bästis med Kina, Nordkorea och Ungern!

Gunnel sa...

Visste inte att det fanns en kärleksstig i Malå, men den har ju ett romantiskt läge med vatten nedanför.
Fattar inte heller hur hälften av de röstberättigade i USA tänker. Att vilja ha Trump som president och symbol för USA är helt enkelt obegripligt.

Elisabet. sa...

Gunnel: Om du inte tittade på Folke Rydéns dokumentär från USA (finns på svt.play) så är det ett tips. Där får man följa de som alltid varit republikaner och varför dessa inte vill välja Harris, även om Trump är en skam för Amerika (tycker dom). /Elisabet

WalkaboutSweden sa...

Du är helt underbar. Vilka texter! ❤️❤️
Älskar berättelsen om Hep Stars och frälsningen som inte blev av. ;)
Barbro D

En vanlig man sa...

Kul med några bilder på plattor. Hade den där God Jul skivan. Min var också ritad på. Dock köpte jag den på loppis för ett antal år sedan. Vet inte om du kollar på TV4 Talk om kommande USA-valet, med Utterström, Schlingman och Jenny Strömstedt, jag gillar programmet .

Elisabet. sa...

Å, så snällt av dig! /E

Elisabet. sa...

Tack för tipset, Tony! Nej, jag har helt missat det.