fredag 17 juli 2009

Drömtydare hitåt ...


I omgångar under natten drömmer jag samma sak: jag är på väg till en lagård och blir hela tiden upphunnen av en hungrig tiger som biter mig i armen.

S o m jag får slita för att ta mig loss och såååå rädd som jag är!

När jag vaknar vid fem är håret lockigt av kallsvetten.

I soffan Ektorp, några meter från madrassen (madrassen har jag fått låna av underbara arbetskamraten Maria H!) där jag har tillbringat natten, sover norska Bente gott.

Hon har en sovmask över ansiktet som ger henne syre om hon får andningsuppehåll.

Finurligt.

Och ute tycks det bli en solig och fin dag.

13 kommentarer:

Ellis sa...

De korta stunder jag sov inatt drömde jag också en massa. Bl.a. att jag skulle åka upp i en luftballong men att jag inte fick loss repen som höll mig kvar på marken, hur mycket jag än drog.

Jag tror du var på väg till Lorangas och Mazarins garage. Minns du dem? :)

Anonym sa...

Hej!
Drömmar där man blir jagad är inte roliga.
Hittade följande tolkningar på nätet:
Tiger : Tigern utmanar dig till kamp! Kämpa på och du kommer att övervinna svårigheter.
Ladugård, se med djur i: kär underrättelse. Se tom: varning för opålitliga vänner.

Ha en bra dag!

Evas blogg sa...

Som den drömterapeut jag (faktiskt) är så undrar jag först vad du hade för tankar under gårdagen? Något du kan associera till drömmen? Hur var känslan i drömmen? Hade du djur i ladugården? Vad skulle du göra där?
Tigern hugger dig för att den vill säga dig något. Vad är det den vill? Det är ett kraftdjur,mycket styrka. Hur är din styrka? Viker du i vissa situationer? I ladugården finns de tama och instängda djuren men tigern, hon gör som hon vill,lever ett fritt liv. Är det något som hänt där du känner dig instängd? Som hindrar dig från att leva ett fritt liv?

Du behöver inte svara på detta - det är för personligt. Men fundera gärna på det själv. Sådana starka drömmar behöver tas på allvar.

Bloggblad sa...

Jag har ett drömlexikon som jag slår i, där finns den typen av frågor som Eva ställer, sen får man tänka själv med lite ledtrådar om symboler. Det var ett bra köp (50:- som pocket) för jag drömmer så hiskeliga saker, och en del återkommande drömmar har försvunnit när jag fått tag i vad de betyder.

Bloggblad sa...

här är länken till boken, 39:-...

Bloggblad sa...

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146163980

Man måste klicka på klistra in också... :)

ab sa...

Inte behöver man något lexikon, inte. Det är nog bara att gå tillbaka till ett visst nu raderat inlägg, tror jag. Du vill till lagårn (och den är din), men måste kämpa mot tigern. Som kan vara antingen friheten, oron eller svartsjukan. Eller alltihop.

Tror jag.

Eller också hade du bara ätit för mycket god mat med Bente! ;)

Evas blogg sa...

Fast jag tror att det är tvärtom mot för vad ab säger: Jag tror att styrkan finns i dig (biter dig i handen) när du går mot det ofria/instängda (ladugården). Den biter dig för att uppmärksamma att du måste visa vem du är. Ta plats. Säga ifrån. Om du ser drömmen som att allt är egenskaper hos dig själv, det finns inom dig och du hanterar det på olika sätt. Tigern är du och den talar till dig!

Evas blogg sa...

Varför den biter dig: För att du ska lyssna till din inre röst. Det skrämmer (du blir rädd i drömmen).

Anonym sa...

Glasklart enligt min mening. Eftersom du lyckades komma loss från tigern är det bara att gå in i den varma trygga lagårn.
Lycka till!!

ab sa...

Fast Eva och jag är inte så tvärtom egentligen...

Anita sa...

Hmm... för min del är drömmen tydlig; sovmasken (CPAP - övertrycksandning med mask) störde dig i sömnen vilket orsakade lite oro. Mer komplicerat än så tror jag inte att det var! ;)

Elisabet. sa...

Till er alla: nu finns en norsk drömtydare här i vardagsrummet, men jag vet inte om jag tror riktigt på vad hon säger ...(bett från starka djur ger styrka ...., styrker mig, alltså ...) och sovmaskmaskinen är knäpptyst, jag hörde den absolut inte!

Jag tror nog att jag anar vad allt handlade om, jag.

Nu så här i efterhand.