måndag 15 februari 2010

Ungefär som "Emmerdale Farm ..."



Ett fyra dagar kort besök på Irland ..., en tågresa från Dublin till Galway .., därefter bil till Westport och söderut igen .., och jag föll pladask!

Till Irland tänker jag återvända.

Och när jag läser Joannas inlägg om besöket hos hennes svärfar .., då blir jag än mer övertygad.

Här är ett litet utdrag:

"..... jag fick mata får och hästar och det var fantastisk utsikt från vårt sovrum. ja, pålles pappa har ett hus där alltså. man tror att rural ireland är en bluff men det är det inte. det är helt äkta. alla har rutig keps och gummistövlar. vi drack öl hela tiden. pubpubpub. och så var vi på kyrkogården där pålles mamma ligger. det var fint. och så åt vi massor av potatis. älskar potatis. på irländsk slang heter potatis "spuds"."

Resten finns här.

4 kommentarer:

Kesu sa...

ÅÅååhhh, Irland! Den gröna ön har för evigt parkerat sig i mitt hjärta. Irlande, doux points, Ireland twelve points, typ. Älskar platsen och invånarna, även om jag har lite svårt att förstå vad de säger ibland. Förstår att du tänker återvända.

Elisabet. sa...

Kesu: jag har aldrig fallit så .. handlöst, som jag gjorde för Irland, eller Dublin, kanske?

En slags bondaktighet som gjorde att jag omedelbart kände mig hemma. Allt var så enkelt.

Och så dessa vänliga människor, inte överdrivit intställsam-vänliga, utan bara vanligt vänliga .-)

Kesu sa...

Jamen just precis så!

Kesu sa...

Undrar om du inte skulle gilla skottarna också om du gillar irländarna. No nonsens, rättframma, lite kärva på ytan, men under är det mjukt och guldskimrande. Inte ett dugg snålt - jag lovar!