fredag 19 februari 2010

Long time, no see ....

Ja, nu ser ni att bloggmadamen minsann kan vara som en alldeles vanlig människa! Och tänka sig att man klarar detta också (jag behöver ju inte berätta att jag har blivit mästerlig på att lägga patiens på datorn i stället ..-)

Har ni läst det föregående inlägget, så vet ni vad som har hänt.

Förut hade vi Optimal Telecom på pensionatet och då var vi utan telefon i fem dagar.

Så bytte vi till Telia (halleluja, gamla hederliga Telia!) och det är klart, det är väl samma kabel som allt löper genom och nu har vi varit utan kontakt med yttervärlden sedan i onsdags, frånsett att vi kan ta emot och sända sms.

Ja, det går det med.

Irritationsrekordet nåddes dock igårkväll, då pv suttit hos grannen 200 meter bort och väntat och väntat och väntat i tre olika köer och just som han äntligen kommit till rätt person, bröts samtalet!

Då gav vi upp och gick hem i snöovädret.

Idag har han dock fått prata med ett antal människor hos Telia och resultatet blir att "kanske på måndag, eventuellt på tisdag?"

Så vet ni det.

Själv har jag idag kört bil från landet Halland till det underbara landet Skåne och till Hässleholms sjukhus.

Ååå, så roligt!

Här pratades det friskt och alla hälsar och hejar på varanda i väntrummet .., ja, det blir det där härliga småpratet som jag tycker så mycket om.

Det pratas om nyrenoverade höfter och knän och där är någon som ska få nytt och andra som har fått.

Efter röntgen (då jag, på egen begäran, fick se röntgenbilden av mitt knä - hur intressant som helst ! -, stundar en hel timmes väntan innan det är dags för träff med doktor Sören Larsen.

Ni anar inte hur vänlig den mannen är!

"Ja, men å Elisabet, du må ha tränat riktigt bra .., titta så fint och rörligt ditt knä är och röntgenbilden visar att det här helt perfekt, nu ska du bara ta det lugnt den här tiden som är kvar av din sjukskrivning och inte ta i för mycket när du börjar arbeta, det är det vanliga och då kommer du att bli trött, men tro mig, det går över!" säger herr Larsen och ler som vårsolen, den som verkligen inte syns till, nej, tvärtom, utanför fönstret till undersökningsrummet råder full SNÖSTORM och jag som ska köra hem strax!

Men det går bra.

Efter lite krånglande för att hitta ut ur Hässleholm, kommer jag upp på väg 24 och passerar sedan samhällen med filuriga namn .., där är "Mala" (känner jag mig hemma .., som f.d. Malå-bo) och där är "Skogen" (var bor du ? Jo, i Skogen ...) och det är Örkelljunga (skyttecentrum-skylten pekar till höger .. själv tänker jag på skyttepaviljongen) och nu kan jag den här vägen .., det är snömoddigt och alla, utom en militärbil, tar det lugnt.

Och nu ..,. sitter jag vid en lånad dator och skriver detta.

Till er som orkat läsa hit ner: nej, jag tänker verkligen inte byta tandläkare! Hon är helt UNDERBAR och att jag ligger och spänner mig för att nerven inte ska vara död, det är inte hennes fel! Att det ibland gör ont när man rotfyller, kan också bero på att tanden är så inflammerad (fråga mig) att bedövningen inte tar riktigt.

Nu får ni ha en skön helg.

Vill det sig väl (eller illa, välj själv ..), får vi igång pv:s bärbara dator som också har insomnat och då kommer här världens vackraste och härligaste fönster från Sri Lanka.

Stor kram till er alla! från bloggmadamen.

12 kommentarer:

anna of sweden sa...

Välkommen tillbaka! Det är så tomt i bloggvärlden utan dina inlägg!

Grattis till knät! Jag borde kanske konsultera doktor Larsen för mina knän när jag kommer hem i sommar ...

Kram!

Jom Manilat sa...

Såja! Då kan jag vara lugn! Allt återgår i sina vanliga gängor!

cruella sa...

Roligt med inlägg igen (du har verkligen skämt bort dina läsare!) och vad skönt att det går alldeles åt rätt håll med knäet.

Men du! Vad ÄR det med Hässleholm och att hitta ut från stan?!! Det händer sig att vi skjutsar och hämtar vid tåget där när vi är på landet i stället för att folk ska åka ännu längre söderut och sedan på tvären till oss - men jag tror jag har åkt ut på olika vägar varenda gång:-)

Vägen åt ditt håll kan jag också, men för oss har den inte lett längre än till Båstad - än så länge!

Evas blogg sa...

Titta här http://op.se/krokom/1.1825782-varlden-ar-intresserad-av-gunnars-faglar , vem som har två helsidor i östersundsposten idag!!

S o F sa...

Man kan vänja sig vid det mesta... ;)

Med eller utan dator/blogg så önskar jag dig en riktigt fin helg!

(herregud vad det snöar här nu)

Mildamakter sa...

Välkommen tillbaka, det var tomt utan dig :o)
Har du hört något om hur det är med Hedgren?? *orolig*

Lisette sa...

Jag instämmer i kören. Välkommen tillbaka. Och jag hoppas verkligen att både dina tänder och knän håller sig i skinnet framöver. Det verkar du vara i behov av!!Ha en skön helg.

Turtlan sa...

Tänk om Telia visste hur de ställer till det genom att att inte ha ordning på sladden till huset på kullen!

Vi blir ju smått oroliga ;-))

Skönt att höra att knäet blev godkänd på besiktningen i Hässleholm! När våren kommer ( jo den kommer!) så är säkert både Du och knäet i full fart.

Ha det så gott från mig!

Anna-Lena sa...

Välkommen tillbaka!! Jag är också en av dem som saknar dina inlägg :-) Önska PV lycka till på Vasaloppet. Vi har ett barnbarn i Leksand som fyller år ungefär när det går av stapeln, så vi brukar sitta i samma bilköer som vasaloppsåkarna. I år åker vi upp helgen innan så jag kan få titta istället. Det är något i svenska folksjälen som reagerar alldeles särskilt på vasaloppet.

Anonym sa...

Hej E!
Måste höra av mej med en innerlig kram till dig, och att det går framåt med ditt knä!
Har du och Pv fått mycket snö(egentligen en dum fråga). här blir man bländad av all snö, så känner man av huvudvärk så blir inte det brättre med allt vitt....
nu titar jag ut och ser att en bil satt sig fast och då är vi alltså inne på en stadsgata. ja jösses och mer ska det bli. Skottat fram hinkar med gamla äpplen till koltrastarna, de hoppar nästan bredvid mej för de vet att mat kommer. Glädjen är enorm när jag titar ut ch ser att dessa äpplen ger mat
/varm kram,Mimmi

Bloggblad sa...

Visst funkar livet utan blogg. Men jag måste ju tjuvläsa lite... har lagt mig redan - älskar att vara ensam på hotell i tystnad, fast Mello såg jag halva av - och lite uppkoppplad vill jag ju vara.

Tar tid att varva ner efter en så spännande dag som idag, trots att jag riskerade att få stanna över natt i fel stad, löste sig allt.

I morron måste jag upp före 7... tänk om jag vore lika morgonpigg som du! Jag har försovit mig många gånger på hotell när jag stoppat in öronproppar - men det törs jag inte göra nu. I morgon kan jag inte komma två timmar försent som idag.

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.