tisdag 15 april 2014

"Och hur står det till med Elisabet i Ugglarp då ...?"


... sa den unge telefonförsäljaren igårkväll.

Jag sa att det var väl bra, men undrade vem han var?

Jo, det gällde prenumerationen av dagstidningen .., var vi nöjd med den ... (jodå, den är trevlig att läsa ...), hade vi helprenumeration eller bara helger (men det borde du väl ha uppgift om .., jag vet inte riktigt hur sambon har beställt ...? svarade jag) ..., kände vi för att fortsätta med den (hur länge är det kvar av det här erbjudandet ..., jaså, två veckor ..?) , jaha ja, jag ville tänka på saken.

Den unge säljaren var trevlig på alla sätt och vis och skulle återkomma om någon vecka.

Klart bäst igår i tidningen var i alla fall frågan "vad har varit viktigast i veckan för dig?"

Där fick vi veta att Tony skulle hälsa på sitt barnbarn Adrian i Partille .., Christina Peterson med ett t hade varit på en intressant föreläsning om "Medelklassupproret"  och Alexander Sandsten har börjat renovera i familjens villa .., han berättar att hustrun är gravid och nu har "gått loss och bara river och river".

Då kommer jag ihåg mannen som delade hiss med mig på Halmstad sjukhus; det var på måndagen när jag skulle läggas in och var på väg till avdelning 81 på översta våningen.
Mannen såg lätt stirrig ut och tryckte på BB-knappen.

Jag frågade om det var småttingar på gång?

"Ja, vårt andra .. min fru är där uppe nu ...", sa mannen på lite knagglig svenska.

Så jag gratulerade och gav en kram och åkte upp till mitt, medan han klev av två våningar tidigare, på väg till sitt nya liv som tvåbarnspappa.


Inga kommentarer: