onsdag 23 juli 2014


Andra fönster och en annorlunda morgon ...


Redan klockan ett natten mot idag hade pv haft känning av hjärtflimret; det som hans pappa också hade och som sällan är till något besvär - det händer ett par gånger år och är ett rent elektriskt fel, tydligen -, men när klockan var kring sju och det fortfarande inte gått över, då tog pensionatvärdens sambo till orda och sa att nu fick det vara nock.

Nog var han lite blek om nosen?

Och jag körde in honom till akuten, allt medan vi lyssnade till P1-prat om konflikten på Gazaremsan och i baksätet låg harry och sov .., och jag tänkte att måtte det inte bli nånting värre än flimmer!

Bilden har jag lånat från Läkartidningen ...


Sen hemåt igen.
Strålande solsken .., pv som ska elkonverteras ..., och vid elvatiden kommer Molly på besök; hunden som vi ska ta hand om medan husse och matte är i Australien och hälsar på husses familj.

Och i två hela dagar är jag ledig!
Underbart!
Gårdagskvällen var lika stressfylld som alla andra kvällar, men det går ändå .., tack vare fina arbetskamrater och ett knä som faktiskt tycks hålla, nå, det är ju bara tre timmars jobb, men ändå.

*blink*blink* herr Müller ...

Inte bara arbetskamraterna är fina, även kunderna.
Igår hade jag en tysk kvinna i kassan och hon ville köpa frimärken, "with Zlatan", sa hon och log.
Jodå, två häften á 70 kronor inhandlades och kvinnan sa att dom hade saknat Zlatan när det var VM och själv gratulerade jag till fotbollsguldet och vi pratade om Tomas Müller, den tyske spelaren som alltid blinkade lite filurigt med ena ögat när nationalsången spelades ..., vilket fick mig att hålla på Tyskland.

Och där var en lång, skäggig man som såg sååå snäll ut och jag frågade om han var från mina trakter? Nej, han var född i Gästrikland, men hade en helt klart mer "norrländsk dialekt".

Efteråt tänkte jag (och sa det också), att den där hemifrånkänslan, den kom sig nog av att han såg så snäll ut, för så är det tycker jag .., att många män hemifrån, jo, dom ser liksom gladare ut än andra.  Ja, smålänningar är förstås också fina.

Nu ska här dammsugas och plockas bort lite.
Om allt går som det ska, får jag väl hämta hem herr pv efter lunch någon gång.
Vi får hålla tummarna!


13 kommentarer:

Monet sa...

Men jösses vilken dramatisk bild du lagt ut. Något hjärtstillestånd att häva är det ju inte även om det är än så oroligt. Innan B fick sin franska flimmermedicin lärde vi oss att det kunde ta upp till tolv timmar innan det gick tillbaka spontant. Vad görs med pv på sjukhuset. Övervakning?

Elisabet. sa...

Monet: han sövs helt hastigt, får en elkonvertering, vila i ett par timmar och sedan hämtar jag hem honom.

Elisabet. sa...

Monet: han äter ju medicin annars, morgon och kväll och har sällan mer än några flimmer per år, precis som hans pappa hade och han fick också samma behandling; elkonvertering och vila.
Sammanlagt har väl pv nu fått kanske tio stycken under årens lopp?

Monet sa...

Hoppas allt går bra! Kram till er båda i värmen. Här hade vi 35 igår och det är på gränsen faktiskt!

Elisabet. sa...

Ps. Det är ju inte det att hjärtat stannar, utan att få det att slå i normal takt. Pv:s puls går ned nåt alldeles förfärligt, när han får sitt flimmer. Ds.

Monet sa...

Det är säkert individuellt hur man får det här. I B:s fall var det först någon enstaka gång om året. Sen kom det tätare och tätare och varade längre och längre vilket är en vanlig utveckling för en del. Men de gick alltid i spontan regress så han behövde aldrig elkonverteras. Men han har ju haft två infarkter och därför vill man i Frankrike inte att han nånsin ska få flimmer utan han står på Cordarone som helt hindrar detta. Finns i Sverige också men används sporadiskt pga ev sköldkörtelproblem. Det är en jobbig sits med flimmer tycker jag, även om man vet att det finns hjälp så är det alltid något visst med hjärtat. Hälsa honom så gott!

Ruta Ett sa...

Hoppas att elfelet snart r avhjälpt och att pv åter blir sitt gamla jag igen efter lite vila och omtanke!
Nyss kom vinsten och den är såååå fin!
Tusen tack!

Elisabet. sa...

Monet och Ruta Ett: han ligger på hjärtintensiven och väntar på att få en stöt .., men det har varit fullt upp hela tiden, så han står på väntelista - men mår bra -.

Mian sa...

Sen måste han ta det lugnt i värmen och vara rädd om sig. Fönstrena kan väl vänta lite, tills vädret blir svalare... Krama honom ordentligt när han kommer hem.

Elisabet. sa...

Till er alla: jag ska hämta honom vid femtiden .., nu slår hjärtat i takt och ja, han ska absolut inte upp i någon stege idag eller imorgon :)

mossfolk sa...

Det är lite läskigt med hjärtan tycker jag. Skönt att de fixar till honom... och temperaturen kanske var behagligare inne på sjukhuset?

Eva i Tyresö sa...

Hälsa till honom! Vi åker snart ner.......Då ska vi krama också.

Elisabet. sa...

Mian: ja, men han är orolig att det ska bli regn .., så det finns nog en inre stress att åtminstone få fönsterblecken på plats.

mossfolk: det tycker jag med .., det där med hjärtan och jo, det hade varit svalt och skönt inne på avdelningen och akuten.

Eva i Tyresö: absolut! Jag har ju två veckors semester från och med måndag, så det är bara att komma!