måndag 1 september 2014

En gång till ...


Ja, det hinner kanske bli många gånger till .., men idag bestämmer vi (friherrinnan och jag själv) oss i alla fall för ett sensommardopp i havet.
Jag åker till Steninge där friherrinnan bor och så gör vi sällskap ner till piren och som alltid är hon före mig i vattnet.

"Brrrrrr! Idag var det kyligt!" utbrister hon.

Men det är bara en liten stund det .., sen blir det mest ljuvligt och jag simmar under ytan. känner det svala vattnet mot pannan och bokstavligen .., verkligen bokstavligen .., översköljs av glädje.

Där, på bänken, sitter vi.

Efteråt sitter vi länge på en sliten träbänk och vi vänder våra ansikten mot solen och småpratar om allt möjligt, mest om sjalar, kanske .., och vi ser två ejderhonor dyka efter mat .., allt medan molnen seglar förbi.

Perfekt uppladdning inför kvällens arbetspass.

7 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag kan känna precis hur det kyler mot pannan när man simmar under vattnet. Härligt!

Anonym sa...

Hej Elisabet, sitter o läser din blogg och undrar om ni valt färg till huset än. Vi bytte också panel för några år sen och har en gul färg som vi är så nöjda med, det är inte lätt, finns ju massor med nyanser. Du kan få färg och nr om du vill/ Elisabeth

mossfolk sa...

Jag har ju inte badat på hela sommaren men tänkte att det skulle ha blivit ett dopp när vi var i karlskogaland i fredags. Så blev det inte för jag frös bara jag tittade på
vattnet och badkläderna blev kvar i bilen. Det är helt makalöst att du kan få ett septemberdopp i havet att låta skönt ;)

Mian sa...

Heja heja! Ni är riktiga friskusar. Du får be friherinnan ta film på dig när du undervattensimmar, det låter så härligt när du beskriver. Jag är mycket fegare, vill helst att det ska vara 22-25 grader i vattnet om jag ska dyka under ytan nån längre stund.

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, det är ljuvligt .., det är det som är det bästa, den där vatten-mot-pannan-känslan!

Elisabeth: tack SNÄLLA, RARA! Vi har nog bestämt oss för den här färgen, men om du vill tipsa om kulören, så får du gärna göra det .., vi måste ändå köpa en ny hink inför andra varvet och då kan man ju ...,-)
Mejla bara till bisse151@gmail.com.
Tack igen!

mossfolk: jag tror att det beror på att man badar hela tiden .., inte gör långa uppehåll, för då blir skillnaden för markant.
Om du visste hur ljuvligt det är!

Mian: nädu, jag ska befria världen från dylika filmer! :)

annannan sa...

Härligt! Jag som blev så försenad i starten hoppas kunna sträcka ut säsongen långt i den här ändan. Blir det som förra året är september och första hälften av oktober de bästa badmånaderna här!

Elisabet. sa...

annannan: det är bara sååå ljuvligt! På nåt sätt känns det som om man förlänger sommarkänslan.