tisdag 21 oktober 2014

Det är väl bristen på havsbad, förstås ... 


Å, så ljuvligt med sommar!

Det tycks som om var och varannan är drabbad av någon form av influensa.
På jobbet började det med chefen .., sen har det vandrat runt .., och kunder handlar Nasin och Otrivin och Strepsils med honungssmak .., frågar efter en viss sorts Alvedon .., hostar och snyter.

Och lika eländigt är det bland bloggvännerna.
Några riktigt pålitliga virusprogram tycks inte finnas .., och i Närke hostar Kattis sig fördärvad och i Dalarna ligger såväl Ulrika som hennes Mikael och snörvlar, i Frankrike har Monet och hennes Bengt åkt på halsont ...,  och själv är jag hemma för andra dagen på raken.


Det är väl hösten?
Eller bristen på kalla havsbad?

Den vettigaste av oss alla är förstås Barbro i Uppsala som susat iväg till sol, ljus och värme (och lite regn, men vad då ...?) och njuter av att kunna förlänga vår egen sommar eller höst eller bådadera.

Själv famlar jag omkring i nåt slags underligt tröstslöst hösmörker och jag, som tycker om att han en längtansmorot dinglande framför näsan, hittar ingen.
Som tomt är det!

Och ikväll är det körövning för pv ...

Nåja, världen är fylld av elände ..., barn och vuxna dör av Ebola .., det krigas i Syrien .., ja, det är bara att vända tanken åt ett annat håll ..., lägga sig på soffan och drömma om ljusare tider ..., hösten är underbar ("jag kan flyga .., hösten är underbar .., jag kan flyga .., höstmörket är ljuvligt!") och  nu lägger jag mig raklång på soffan Ektorp och läser GP  och suger på Vicks Honungfrisk ...,och småfåglarna har fått höstens första påfyllning med frön och jag ser att det redan är kö till serveringen, allt medan det i SVT:s gomorronprogram pratas om "vulvan", vaginan, framfall och mens.

Just vad jag längtade efter så här till morgonkaffet.

Sa jag gomorron ?
Inte?
Då gör jag det nu.






8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag ser att Hunden sjunger för månen ligger bakom det pv pekar på. Det var länge sen jag sjöng den. Inget för kyrkokörer....
Men på tal om det så ska jag nog öva lite medan jag är ensam hemma. I brist på lämplig gossopran ska jag sjunga solo i två takter på en himla svår låt. Ubi caritas, värre med så kort snutt, finns inget att hämta igen sig på om det blir fel...
Tack och lov håller jag mig på benen än. Tror jag, jag har inte lämnat morronsoffan än. Men strax.

Anonym sa...

Åååååhhh, mitt i allt elände VITSIPPOR!!! Mina älsklingsblommor! Och vårsol! ellem

Elisabet. sa...

Bloggblad: notbilden är gammal .., flera år .., dom hade konsert på Ven, men jag hittade ingen annan ,-)
Nu stundar ju advent .., så då övar han även med den större kören i stan, den som sjunger i stora kyrkan. För mig låter det heltokigt när han inte sjunger melodistämman .., till en början trodde jag att han sjöng fel :)

ellem: ja, det gäller att hitta solglimtarna. Man får skutta runt i alla album ,-)

Anonym sa...

Jag tror som du att det är bristen på kalla havsbad som gjort oss sjuka. Krya på Er alla bloggare, hälsar


Friherrinnan

Evas blogg sa...

Krya på dig Elisabet! Det är verkligen förkylningstider nu. Jättemånga här uppe som också är förkylda. Maken var hemma från jobbet två dagar (vilket aldrig händer), för någon vecka sen. Peppar, peppar så har jag ännu klarat mig.

Elisabet. sa...

Friherrinnan: halleluja för Vick Honungfrisk :)

Eva på Frösön: ja, jag hade en kund i kassan i söndags, han hade helt förlorat rösten och bara väste fram vad han ville ha - som vi inte hade - nån slags Alvedon special.
Hela hans familj, fru och två barn och han själv, var däckade.

Jessica sa...

Krya på dig! <3

Kram från en som älskar hösten :)

Anonym sa...

Krya på dig! Hälsar Smålandstjej