måndag 20 oktober 2014

Sen tog det stopp ....



Redan i lördags hade jag tänkt bli hemma, men susade iväg till jobbet och igår var det likadant - jobbade hårt - kom hem vid halv nio och formligen stöööööp i soffan!

Nu på morgonen ringde jag till Mattias och förklarade att nej, nu blir jag hemma.

Så här sitter jag och nyser och nyser, suger på Strepsils och har en stor sjal runt halsen

Jägarsoldaten vilar ut ...

Utanför fönstret är det regn och blåst .., tv:s nyheter vittnar om jakten på det man tror är en u-båt ... (om det nu är en rysk sådan, så borde herr Putin få mer än en lugg i den lilla kalufs han har ...) .., hälsningar kommer från sonen som befinner sig på en fem mil lång marsch med 50 kilos packning på ryggen - det hela har varat i snart tio dagar och femmilamarschen är enbart idag  - och på bilderna kan man ana sig till att han har magrat .., äldsta dottern har arbetat natt med pyttesmåttingar och övat sig i att sätta samman en respirator ..., mellandottern som just nu är i Ghana, berättar om vad som kan möta henne under en promenad på bara fyrahundra meter .., och från min syster i Australien, hon som snart fyller sjuttio, kommer ett mejl där hon vittnar om känslan av otillräcklighet när det gäller dagens it-teknik - om detta är vi helt överens -.



I Australien är våren på väg .., ja, det är trettio grader varmt.
I Malå är det vinter.
Här, i landet Halland, är det väl nånstans mitt-emellan.



Ja, så där fortgår tillvaron ..., bokstäver kommer och går .., susar över världshaven och sprider glädje .., och i soffan ligger harry och vilar och sigge nilsson ska få maskmedicin och jag dricker kaffe och hämtar Alvedon mot huvudvärken och jag tänker på mannen som handlade igår och berättade att idag, måndag, ska han läggas in på ortopedavdelningen och i morgon får han ett nytt knä.
Han gick med två kryckor och tyckte att det kändes spännande.
"Tänk, jag kanske får som ett nytt liv ...!" sa mannen och log.

Ungefär så är det den här måndagen i oktober.


11 kommentarer:

Ulrika sa...

Krya på dig-kramar från en sjukling till en annan! <3

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, detsamma till flitigaste fönsterfångerskan med benen i vädret ,-)

Ulrika sa...

;-)

Idag är det mer benen (och hela kroppen) i horisontalläge. :-)
Dunderförkyld. Orkar just ingenting.

Andra året i Hjo sa...

Femmilamarsch, nej tack. Går dryga timmen med hunden varje dag och det får räcka. Måste köpa mig ett par ordentliga kängor för det känns i fötterna.
Honungsvatten och vila rekommenderas.

Ruta Ett sa...

Men nu måste alla bli friska omedelbart!!! Det är en order!
NU!!!

Turtlan sa...

Krya på dig! Trist vara sjuk!

Här servas en tonåring med mat innan vidare till musikskolan. En lite sjuk tonåring som varit hemma idag men lite tveksamt tycker jag... Puffade på henne gå på musiken för så illa är det inte.

Ja lite nytt i tillvaron innebär detta med samboliv. Risken finns att viruset hoppar över till mig som ska på studiebesök i Stockholm torsdag och fredag. Tacksam om viruset inte hoppar till mig :-)

Bert Bodin sa...

Ja, den där Putin borde få smaka rottingen oavsett om det är han som seglar omkring under ytan eller inte. Usch vilken människa. Han har för närvarande ett beteende som en beteendevetare klassade som exakt det som Hitler hade för sig i slutet av trettitalet.

Hur sjuk du än är, är du alltid friskare. Och kryar du på dig, står du långt över dessa båda vacuumskallade herrar. ;-)

Bloggblad sa...

Stackare! Än så länge har jag klarat mig med mina häxkurer i förebyggande syfte. Men jag träffar inte så mycket folk på nära håll längre.

Anonym sa...

Trist att vara förkyld, eftersom det påverkar hela allmäntillståndet. Man känner sig verkligen helt under isen. Ändå finns det ju en trygghet i en alldeles vanlig måndag. Livet är ju det som pågår. :-)

Tankevågor sa...

Här kommer en krya-på-dig-kram från Anders och mig!

Lisbeth

Elisabet. sa...

Andra året i Hjo (jag älskar den signaturen!), Ruta Ett, Turtlan, Bert i Luleå, Tankevågor, Bloggblad och Norbergianblue: tack för alla hälsningar! Man vågar nästan inte skriva att man är krasslig .., det känns som om man går med håven.
Hemma även idag, men med klar överlevnadsmöjlighet.