tisdag 25 november 2014

Dagens fönster ...


Ingen kan väl ändå ha undgått min förtjusning - för att inte säga kärlek - till våra nya fönster!

Men en sak kan irritera; när det blir lite kyligare ute, då uppstår en slags inuti-imma mellan rutorna och naturligtvis helt omöjligt att ta bort för hand.

Det där försvinner så småningom och min syster, som också har såna här fönster, berättar om samma fenomen.


7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kanske dags att återinföra den gamla seden att lägga renlav mellan rutorna. :-)

Ekologiskt i varje fall.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, om det nu hade varit möjligt att ta sig in mellan rutorna :)

Eva i Tyresö sa...

OBS OBS
Ska det vara så????
Det blir ränder och smuts av detta. Ta reda på det och garanti.
Våra gamla fönster skulle vara täta men släppte in fukt så vi fick köpa nya.?????
Ta reda på detta!!!!!!

Steel City Anna sa...

Tycker imman bidrar till myset :)

Bloggblad sa...

Vi har hela stora fönster, treglas, och det blir sån imma på ett par av dem, söderläge i varmaste delen, men jag tror inte att det går att göra något åt det. Det verkar inte ha blivit några skador av på de här fyra åren i alla fall.

Anitha i Bureå sa...

"Imma mellan fönsterrutorna
Om du har imma mellan fönsterrutorna beror det oftast på för dålig ventilation mellan bågarna. Det kan handla om att tätningslisten mellan båge och karm inte sitter enligt listfabrikantens anvisningar, att ventilationsspringorna mellan ytter- och innerbåge samt mellan karm och ytterbåge inte är korrekt utformade. Det kan vara bäst att kontakta fackman för att åtgärda de här felen. Imman mellan rutorna kan också bero på att en persiennlåda har tätat till ventilationsspringan mellan bågarna upptill eller att det är en felaktig utformning av plåtbröstningen vid fönstret. Extremt kall vind i kombination med solsken kan också ge imma mellan fönsterrutorna. Har du termoglasruta/energiruta där imman sitter mellan glasen är rutan sannolikt punkterad och ska bytas.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: du är för härlig!

Eva i Tyresö: ja, en sak är säker: aldrig att pv kommer att plocka ner dom här nya med allt bök vad det innebär, det tror jag inte! Och imman försvinner ju. Min syster har precis samma fenomen på hennes fönster.

Bloggblad: Jag tror att det här är tvåglas och nån slags argongas mellan .., vi får se hur det blir eller så får han höra med Sparfönster-leverantören.

Anitha i Bureå: tack för tips!