måndag 6 april 2015

Mitt eget bästa ....


Våffelkalas en påskdag ute på altanen .., strååålande sol och fågelkvitter och fina vänner från Tyresö.
Så mycket glädje och Evas röda tröja som syns i förgrunden och en tonåring som har lärt sig att sticka och det första han ska göra är inte en grytlapp, nej, sockar! Fyra stickor!!
Och på bordet ...,hjortronsylt och grädde, tuppar, hönor och små, små vaktelägg i en trådkorg.


Och så Nelly förstås, som får en halv gräddförpackning (tom) som hon får roa sig med och det händer mest hela tiden att den där förpackningen fastnar på hennes nos och så lullar hon omkring och ser aningen underlig ut och vi bara ler.


Det var en skruttdag på jobbet igår - i alla fall de sista timmarna - och jag kände mig sannerligen inte som nån bra kassörska och ville bara försvinna från jordens yta och en dam tappade största burken med lingonsylt rakt i golvet vid min kassa och har man svårt att böja knäna och nå golvet, var det inte det enklaste att skrapa ihop glas och sylt och kön växte och tack och lov att snälla Johanna hjälpte mig!

Då var det skönt att komma hem, få ett telefonsamtal från friherrinnan och hon - som gör ett andelsspel i veckan till affären - hon hade nu för tredje gången prickat in 7 rätt och vi blev inte miljonärer, men ändå .., ungefär 360 kronor att hämta ut idag känns ju rätt trevligt.
Det bästa var att jag äntligen var med på tåget!

Den gången när var och en som köpt hennes andel för 50 kronor kunde kvittera ut över 4000:-, ja, då hade jag förstås stått över.
Nåja, liten glädje är också glädje.

Och sist av allt glädjen över hur absurd tillvaron kan vara.
Nu på morgonen berättade pv att han hade drömt om nästa års Vasalopp, ja, att han missat bussen som skulle ta honom till Öppet Spår.
Jag undrar jag vem av oss som hamnar på gruppboende först ....?
Eller vi kanske får dela rum?


4 kommentarer:

christel sa...

Oj, en av mina elever tappade en burk med tomatsås på sin praktik på Netto. Så pinsamt tyckte hon det var att hon bara gick ut ur affären och kom inte tillbaka den dagen.
Så där halkade kunderna runt i tomatsås innan någon av de andra som jobbade där såg det.
Blev ingen fortsättning på den arbetsplatsen för min elev och lika lycklig var hon :)))))

mossfolk sa...

Hjälpte inte kunden till att städa upp?

Grattis till vinsten! Extraslantar är aldrig fel :)
Och vad härligt vårigt det ser ut där på översta bilden!

Elisabet. sa...

christel: oj, oj .., hade hon en sträng arbetsgivare ,-)

mossfolk: nej, vi brukar ta upp om någon tappar nåt i golvet, det är det vanliga, men nu var det lite knepigt när vi bara var två och båda stod i kassan och hade långa köer, nåja, det löste sig.

Andra året i Hjo sa...

På travet vinner man sällan mer än 360 kronor, inte jag i vart fall. Lotto är bättre, vinner man så vinner man - om man vinner vill säga.