fredag 15 maj 2015

 Dag 1 av sjutton ...


Nu räknar jag ner.
Sjutton arbetsdagar kvar innan jag kan moppa hemåt och utropa ordet "SEMESTER!", ja, så där kring Steninge kanske, då, när jag ser havet på riktigt och känner doften!

Visst vet jag att man ska leva i nuet och inte bara drömma om det som ska komma - men man kan faktiskt göra bådadera - , befinna sig här och nu och ändå längta.

Så ..., jag längtar.

Men nu stundar arbete och pv är ledig och är i skrivande stund ute på snigeljakt ..., nelly vill gärna smaka lite av min macka .., harry håller sig nära husse och det tycks ska bli en alldeles underbart fin dag det här. Klarblå himmel och strålande sol, fast klockan bara är kvart över sju!

Hos min syster i Australien är det däremot precis tvärtom.
Så här skriver hon:
"Detta år har har Sydaustralien slagit alla gamla rekord vad gäller både regn och kyla! Vi har nu haft grått och regnigt off-on i över över 14 dagar. Dagstemperaturen ligger runt 17C, men när jag gick upp i morse var det bara 5C."


Jo, jo, så kan det gå!

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så härligt - nu är det nära! Jag längtar tillsammans med dig!

Andra året i Hjo sa...

Ingen vidare vår där heller. Skillnaden är att i Australien vet de att det blir varmt i alla fall, vad det lider. Här är det knappt så att snön smälter, ifall vi haft någon. Hur fick jag ihop det där?

Tankevågor sa...

Vilken resa du ska göra.....en spännande kontinent.


Ja det där med att längta och samtidigt leva i nuet känner jag igen mig i .


Godnattkramar från Anders och mig ute på ett litet skär i Stockhoms skärgård.