torsdag 14 maj 2015

Kväller ...


Och mycket har blivit gjort, denna den allra ljuvligaste av dagar!
Det har varit och skönt .., jag har gått barbent och i klänning och pv i shorts.
Vi har haft trivsamt besök av Eva i Tyresö och hennes Långe Make .., suttit tillsammans och ätit rabarberpaj med glass .., här har klippts gräs .., jag har planterat om blommor och ordnat i växthuset .., lagat middag och röjt lite i tvättstugan, med betoning på  l i t e.

Två av tre spaljéer har kommit på plats och nu ligger lika många klematis och bara väntar på att få slingra sig uppför väggen.

Jo, jag vet .., många tycker att man absolut inte ska ha vare sig rabatt nära husväggen eller klängväxter .., men dit hör inte jag. Jag tror att det kommer att bli sååå fint!


Den gamla klematisen, den som formligen översvämmar väggen när det är sommar, har satt fart.
Tala om att växa så det knakar!
Där under en stor och frodig daggkåpa.


Och även i huller-om-bullerrabatten är det liv och rörelse, i alla fall liv.
Ser ni så många fina förgät-mig-ej som kommit på plats!
Där finns även kattmynta - det som var pElles favorit nummer ett - åååå, så han kunde ligga och kråma sig bland kattmyntebladen!

Från Lena i Örkelljunga kom den andra Tradera-beställningen, vilken därtill innehöll fler plantor än vad som stod i annonsen och ett rart mail kom också. Härligt!

Längs hela kanten växer lavendeln .., längst till vänster - men osynlig i bild - har jag planterat floxen, den som doftar så gott. Små humleblomster syns vid klockan sju på bilden.

Och så en klematis, förstås, ja, ni har helt rätt, den har jag snöat in på!
Ett blåregn finns också, liksom en insomnad Isop - jag ska köpa en ny - den doftar stövarvalp, eller rättare sagt, så där som stövarvalpar doftar när man borrar ner näsan mot en liten rosaaktig mage!


Hos Clas Ohlsson föll jag pladask för en liten solcellslampa som nu får hänga i växthuset.
Den kostade i alla fall inte mer än hundra kronor .., pv tror sig minnas 79:- och jag ska nog köpa en eller två till. Jättefin!

Nu blir det godnatt här i stugan.
För mig väntar arbete fre-lör-sön-månd-tis-tors-och-fredag, innan det vankas ledig helg.

Jag räknade ut att det är precis sjutton arbetsdagar kvar innan min semester tar sin början.
Den tolfte juni flyger vi till Ghana, sonen och jag själv.

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så fint det är med klematis! Jag håller verkligen med dig om det. En lampa i växthuset blev ju jättesnyggt. Det ser ut som rena heminredningsreportaget!

Ruta Ett sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Ruta Ett: jo, jag tycker om klematis .., det var inget jag ens tänkte på hemma i Malå och när vi flyttade till Ystad blev det bums inköp av kaprifol. Men kaprifol blir ju bara fin upptill ..., nej, då är klematisen helt perfekt!

Turtlan sa...

Här har vi två st klematis som jag klippte ner lite väl mycket med betoning på mycket. Det ena har börjat ta sig. Den andre tycks närapå död...

Ja ja man lär sig väl.