fredag 10 juli 2015

Trettio minuter blankt ...


... tog cykelturen till och från Ugglarps Grönt.

Affären, som är mer som en liten lada fylld med trä, - eller blå plastlådor fyllda med grönsaker, ligger nära havet, just där vägen går till hundbadet. Stranden där man kan ha sina hundar springande.

Jag handlar broccoli (som inte ser ut som alla andra broccoli, dom som säljs i alla större butiker och ser exakt likadana ut, nästan klonade), olikfärgade morötter och ett jättefång med romansallad, eftersom sniglarna kalasat på vår egen skörd.
Vaxbönor också, det glömde jag.

Vägen dit var ett äventyr, med kraftig sidvind och klänningen blåste upp och jag vinglade vid vägrenen - någon cykelbana finns inte - och jag tänkte på cyklisten som i fjolsomras blev påkörd och dog.

Hemåt var det precis tvärtom, förstås.
Fort gick det!
Vid sidan av vägen växer höga kungsljus och från villatomter kommer doften av blommande jasmin schersmin! (Vid "polska ambassaden" här intill, vimlar det av just såna buskar som blommar och det doftar Bugg, ni vet, det där tuggummit ...).

I en hage stod ett föl och diade sin mamma ..., vid Västergård var det ridläger och fullt med töser och föräldrar som stod och väntade .., och nästan hemma, vid lilla Stensjö, mötte jag en man i lycra .., en idog cyklist som kämpade i motvinden.

Här hittade jag nånting om Ugglarps Grönt ...

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

"Secket" härligt ställe att ha på cykelavstånd! Det där med sidvindar är lite äckligt, särskilt när man har bilar som passerar ibland onödigt nära.
Att cykla på Älvsborgsbron i kraftig blåst är heller ingen sinekur! På den tiden jag jobbade på Hisingen cyklade jag ganska ofta över där och mer än en gång dråsade jag in i staketet. Huvva!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: jag är livrädd att cykla (och gå) över broar .., eller om jag har staket nära mig på cykelbanan .., förmodligen för att jag har så uschlig balans och är livrädd att dråsa över broräcket eller falla rakt in i staketet. Och har man dessutom livlig fantasi så .....
Älvsborgbron hade jag nog tvekat att ta mig över ,-)