onsdag 19 augusti 2015

Det bästa för Ann i Göteborg ...

Mitt bästa den här sommaren var nog att vi slängde oss iväg på en ut-i-det-blå-tur med bil. Vi körde dit näsan pekade, bodde på vandrarhem och var lite kulturella och “turistiga”. Det var riktigt roligt. Vädret var som gjort för det. Att gå på museer, hembygdsmarknader, besöka domkyrkan i Växjö och glasbruken passade utmärkt i regnet. Vi körde på småvägar och körde fel ibland, men oftast blev det rätt ändå.

Det var så vi hittade hemslöjdarna i kyrkstallarna, fina trädgårdscaféet i med de goda smörbullarna, som tanterna i köket hade bakat och den fina textilutställningen på ovanvåningen i hembygdsgården. Bäst var nog ändå de fina glasbodarna (även om det är långt ifrån hur det var förr) med fantastiska skapelser i glas. 
 
 
 En av de otroligt skickliga glaskonstnärerna, Carlos R.Pebaqué,en självlärd glasslipare, ursprungligen från Uruguay numera Gullaskruv, gjorde de mest fantastiska sker i glas! Jag har aldrig sett nåt liknande! Som violinen/violan helt i glas – t.o.m. strängarna var tunna glastrådar och med ljus bakom såg den lite trolsk ut. Tyvärr gör min mobilbild inte hans konst rättvisa! 
 
 
Och kopparna, som vi köpte av en keramiker på konsthantverksutställningen på Huseby bruk. Svarta koppar med brun dekor som ser ut som o de vore gjorda i trä – ebenholtz med intarsia! Goda att dricka ur är det också! 
 
Bästa hälsningar
Ann

Inga kommentarer: