tisdag 11 augusti 2015

Guldkorn 1 ....


En av dagarna på Bornholm cyklade vi från Svaneke och söderut.
Vid Bornholms konstmuseum stannade vi till .., pv valde att besöka - eller rättare sagt -, att gå nerför en brant klippstig och sedan ta sig ett dopp, allt medan jag vandrade runt bland konstverk.

Det var mest män som målat, förstås.

Som alltid tyckte jag allra bäst om att vara i den lilla butiken, den som säljer kort och böcker, men där fanns även annat som var fint. Små träleksaker, t.ex.

Och så köpte jag det här kortet, men mitt är i rektangulär version.
Jag tycker så vansinnigt mycket om det.

Konstnären heter - eller hette - Niels Lergaard och levde mellan 1893 - 1982.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår precis. Precis de valen hade jag också gjort.

Det senaste museet jag var på, tror jag du också skulle tycka om. Jag hade tänkt "bara butiken, för jag har så kort tid" (lunchen på en konferens). Men museet var så litet att jag inte kunde motstå det. Och ja, det var väl damen i kassan också, som tog min lite märkliga fråga med bravur. Jag frågade rakt på sak hur stort museet var för jag hade så ont om tid. Det kunde ju vem som helst blivit en aning sur över, tänkt på japanska turister och så. Men hon sa bara helt enkelt och med ett leende "We are very small but we are the best".

Hon hade rätt. Croatian Museum of Naive Art, i Zagreb. Jag offrade första föredraget efter lunch, och köpte 22 vykort...

Bert Bodin sa...

Påminner lite i stil om en tavla jag har ute på Rånlandet. Tror det är en skånska som målat den, faktiskt. Nu är jag i stan ett par dagar, så jag har inte tillgång till namnet. Men jag ska försöka komma ihåg att skicka dig ett foto av den.

Elisabet. sa...

annannan: jag formligen älskar dom här småbutikerna i samband med olika museum! Det är nästan snäppet bättre än att gå in i en bokhandel, vilket är nummer 1 :)

Bert: gör det!