lördag 12 september 2015

Det bästa för Turtlan i Karlstad ...


Hej!

En mindre önskad förkylning och lätt däckad men inte helt däckad fick inte mig att avstå från en båttur när vädret var och är så fint.

Lite sjöluft är säkert bra mot virusar så vi kastade loss för en kvällstur. Riktigt längtat och det var så skönt.

Sen så är det alltid lika speciellt åka hem i nästan mörker. Staden lyser upp lite framöver men annars är det mörkt. Såg några fler båtar eller rättare sagt dess lanternor på vägen hem. En massa stjärnor på natthimlen och när vi åkte in mot hemmabryggan så möttes dimman oss. Lite magiskt. Vackert men svårt att fota så bilden är från tidigare på kvällen.

Turtlan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt det låter. Nattsegling är speciellt, även om ni inte har några segel.
PV

Anonym sa...

Ja tänk om man kunde stänga av motorn och glida fram tyst i natten. Det finns ju lite större båtar med elmotor, hybridmotorer numera som en kompromiss. Men dyra...

Men om man går fram och sätter sig i fören så hörs motorn knappt. Där sitter jag och njuter ibland. Hör när båten "klyver" vattnet. Ett härligt ljud. Jag har ju aldrig åkt segelbåt men förstår att det är en njutning glida fram.

Ja det är fina turer åka i mörkret, gå på fyrar och sjömärken som blinkar hemöver.

Åååå nu längtar jag ut på en båttur. Hoppas du får i segelbåten nästa sommar så ni kan ta lite (natt)turer Du och Bloggmadanen :-)

Turtlan