lördag 24 oktober 2015

Ledig lördag ...

Så här såg det ut våren 2013 ....

Och vi har varit ovanligt energiska.
Växthuset har höststädats .., plantor klippts ner och ryckts upp .., frön har tagits tillvara.
Inte blev det någon stor skörd av till exempel physalis,  men den var väldigt god, den där lilla pyttefrukten som pv bjöd på. 
Sämst blev det med gurka.
En enda en skördade vi i sommar!

Och det blir diskussion om när växthuset byggdes.
"Vi har haft det i två år ...", säger pv tvärsäkert och jag framhärdar i att detta är tredje året.
Tack och lov att man har en blogg att kolla upp sånt i.
Jodå, detta är verkligen tredje sommaren som vi har glädje av växhuset Odla!


Medan jag letar efter växthusbeviset .., snavar jag över andra bilder.
Åååå, här är ju träffen i Ystad på Marinan, tillsammans med arbetskamraterna från lilla Fridhems Livs! Med glasögon till höger sitter underbara Åse som var en klippa, lugn och trygg och alltid på gott humör - åtminstone utåt -. (Ja, jag tycker att är man på jobbet får man kämpa på och inte ta med sig dåligt humör hemifrån .., att man är ledsen är en sak, men ilsken, njaaa ) och snett mitt emot henne sitter fine chefen Anders Olsson från Sjöbo och i rosa hans fru Susanne som inte arbetade hos oss. Närmast kameran stöttar Patryk sitt huvud. Det var Patryk (som lärde mig att kasse heter reklamufka på polska, han har nämligen polskt/tjeckiskt ursprung) som jag bekymrade mig så över .., hans fokus låg minst av allt på jobbet, men han var så charmig och go, så där så det räckte och blev över. Nu är han framgångsrik affärschef i Danmark och ska snart bli pappa. Jo, jo.



En till bild hittade jag, men den var från 2012.
Liten holiday i London tillsammans med Emma .., det var i mitten av september och vi hade med oss på tok för varma kläder.
Mest hela tiden gick Emma och stirrade i sin mobil, allt medan jag försökte få henne intresserad av Londons historia. Det gick väl si så där .., om man säger så.
På sightseeingturen togs den här bilden och vi log mot varandra efteråt, mannen med kameran och jag själv.
Vad var då det bästa med den resan?
Jo, en middag på en thailändsk restaurang inte långt från hotellet i Kensington .., en middag då jag råkat beställa aningen för het mat (kryddstark), så där så jag omedelbart började hicka och fick basröst och Emma skrattade så tårarna rann.
Sånt kan - underligt nog - bli ett bestående minne från en resa till London.


2 kommentarer:

christel sa...

Marinan!!!
Ett favoritställe verkligen.
Deras fisksoppa är ljuvlig.

Elisabet. sa...

christel: under min första sommar som ensamseglare på livets ocean, det var 2003, hade jag nästan inga pengar alls, men unnade mig att en gång i veckan cykla ner till Marinan och äta deras fisksoppa. För kanske 70-80 kronor fick man då denna ljuvlighet som innehöll vad som fanns just då - och med mycket potatis -, sallad, bröd och ett glas vitt vin. Jag brukade sitta ute på verandan och bara n j u t a ...., titta på segelfolket och känna att livet ändå var så himla bra.