torsdag 12 november 2015

Mitt eget bästa ....


Det är mycket som har varit det bästa.
Alla underbara iskalla dopp i havet ..., stunderna efteråt när jag kör hemåt med värmen på max och hur jag sitter i bilen och ler för mig själv (jag gör det nu också) .., den där känslan av en slags .., frid, jo, precis så .., en slags inre ro som lagt sig i och med det där doppet.

Och resan till Åkersholm tillsammans med friherrinnan .., den gröna ullfilten som blev min och bjällran ("heja, heja, heja!").

Gårdagens fisksoppa på färsk kolja och lax (den senare frusen) som blev den godaste någonsin .., duntäcket som jag hämtade och tog tillbaka till min säng (och som nelly spydde ner i natt) ..., brevet
från I i Falun - hon som skriver så bra och berättar om sin tillvaro med en svårt sjuk man och om trötthet och om den livgivande trädgården -.


Och julkortsbeställningen hos Eva på Frösön.



För att inte tala om bokbeställningen hos Adlibris!
Tre pojkar på en skola i Moskva blir oskiljaktiga vänner. Genom en lärare upptäcker de litteraturen och musiken, men också sanningen om Stalintiden. De växer upp och blir dissidenter. Snart hamnar de i säkerhetspolisens våld och ställs inför ett val. »Det gröna tältet« är historien om den sovjetiska dissidentrörelsen och en klassisk rysk roman om kärlek, svek och stulna liv.»Ljudmila Ulitskaja, den ryska litteraturens grande dame, har med romanen Det gröna tältet framlagt sitt mästerverk.« Frankfurter Allgemeine Zeitung 

Och glädjen över att en morgon upptäcka att man inte har värk i sitt knä och kan gå nerför trappan som en alldeles vanlig människa. Och att Ulrikas operation gått bra.

Allt detta.
Och bara att få finnas till.
Mer behövs inte.

Inga kommentarer: