tisdag 15 mars 2016


Tre nya kommentarer om tidningar ...


annannan sa...

Å tidning.

Där skaver det nog allra mest i min invandrartillvaro. För det tar emot för mycket att läsa på tredjespråket, fast jag talar det hela dagarna. Jag läser sällan något på portugisiska om jag inte måste - och jag måste ju rätt ofta på jobbet, liksom i många andra fall när det är något jag behöver ta reda på. Och nyheterna på svenska angår mig så lite numera. Och det finns ingen specialtidning för utvandrade svenskar. Så jag läser mest specialtidningen för utvandrade britter, Guardian Weekly.
Och så har vi en portugisisk dagstidning, ungefär motsv DN, fre-lör-sön som P läser. Och så har vi en portugisisk nyhetsveckotidning som jag har dåligt samvete för att jag sällan läser.

Länge var det min semesterlyx, att köpa tidningen. Ibland DN, ibland Svenskan, ibland Sydsvenskan, ibland mer än en. Nu kan man dessvärre inte köpa något annat än lokaltidningarna och kvällsblaskorna i min hemort.

Rexxie sa ...

Jag har SvD och DN på helgerna (fre-sö).
Förut hade jag SvD, DN och VLT alla dagar, men när jag tänkte efter så betalade jag nästan 15 000:- per år för att bära ut olästa tidningar till pappersinsamlingen så jag drog ner...Funderar på att säga upp SvD och bara behålla DN på helgerna

//Jag lägger in dem här, eftersom man kanske inte går in och reprisläser inlägg, hälsar Elisabet.

lifeblog sa...

Vi har Falukuriren i några månader (för halva priset) och SvD alla dagar en månad för 49 kr, före den DN i drygt en månad för 25 kronor - ja, så där håller man på - dvs ibland är vi helt utan dagstidning!
DNs Namn & Nytt är bäst + deras korsord. Lyx att hämta dagstidning på mornarna.

//Elisabet säger: precis! Den sidan bara älskar jag!

1 kommentar:

Evas blogg sa...

Vi har sagt upp våra tidningsprenumerationer. Förut hade vi Östersundsposten och helg-DN. Nu läser jag tidningar på nätet.