torsdag 21 april 2016

Ajöss med den! 


Knappt hade jag klickat på "klar" och vittnat om en morgon med klarblå himmel och en sol som bara flödade, så tackade den för sig. In från havet kom molnen och jag tog hundarna på promenad och hade vinden mot ansiktet och håret fladdrade åt alla håll och kanter!


Innan solen helt tackat för sig passerade jag buskar med blommande sälg.
Så fina dom är, dom där små ullbollarna!


Först ut var lärkan .., sen kom tofsviporna .., så strandskatorna (som är så underbara!) och nu är gravänderna på plats. Kanske är det hanen som bockar så elegant med huvudet - bock-bock -, eller så är det båda två? Nån slags uppvaktning, kanske?

Och högt ovanför oss flög gässen ...,  på ängen låg resterna av en fiskmås eller nåt .., bara det vita ulliga i själva kroppen - vingar, huvud och ben var borta -, det var som ett vitt nystan av dun bara!


Vi gick en runda; ner mot havet, sen rakt norrut, sen uppför åsen och det är där små sällskap av styvmorsvioler växer så fint! Ack, att man kunde stå på knä! Ack, att man hade en rejäl kamera med ett bra objektiv!


Sen kommer jag hem och hittar den här bilden i mitt instagramflöde.
Ja, ja .., nu är jag liksom inne i det kungliga och kan lika så gott bre på!
Bilden togs av Annie Leibovitz och nog måste det väl ändå vara en kvinna - tänkte jag -, som låter lilltösen stå där med drottningens handväska!

Vilken underbar bild av en snart 90-årig madame och hennes barnbarn och barnbarnsbarn!

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Oj - alla ögonblick i norr, när man stuckit näsan utanför dörren, vänt om och hämtat solglasögonen och travat iväg ... i nästa regnskur. :-)

Vonkis sa...

Nej men, styvmorsviol. Det var inte igår :-)

Eva i Tyresö sa...

Så bra du skriver o så fina bilder!! Verkligen mysigt hela tiden.

Elisabet. sa...

Bert i Luleå: ja, man vet ju att så här kan det vara i april, men i det stora hela har det varit en seeeeg vår, iaf om man bor så här långt söderut.

Vonkis: här vimlar det av dem! Vi har större och mindre sällskap på gräsmattan sommartid!

Eva i Tyresö: ,-)

Steel City Anna sa...

Jag tycker väldig mycket om den bilden på drottningen och barnen, nästan sådär så jag blir lite rörd. Så fint! Även den där lille prinsen står på en trave med böcker.

Turtlan sa...

Helt plötsligt blev den annars så ofta trama drottningen mer mänsklig och vanlig. En vanlig (hoppas jag) gammelfarmor, gammelmormor etc.

Turtlan sa...

....sorry. STRAMA ska det vara.