torsdag 21 april 2016

Oväntat besök ....

I pv:s morgonrocksficka kan man fynda ...

Torsdagmorgon.
Ännu en dag med strålande sol.
Himlen är knallblå!
Och jag är ledig!
Vilken gåva.

Idag ska vinbärsbuskarna komma på plats ..., vi ska köpa målarfärg och tapeter till mellanrummet på övervåningen och jag, som räknar mig som icke-royalist, eller åtminstone inte tror på systemet med monarki, ska med glädje invänta den nye lillprinsens namn.

Ja, ni har helt rätt! Det är så inkonsekvent så det är inte klokt.Tidigt nu på morgonen - det var just när jag skulle ladda kaffebryggaren - upptäckte jag en slags bula längst uppe vid rumpan. Så konstigt! Och jag begrep ingenting och kunde inget se heller ., men så anade jag .., fick tag i huvudet och fick loss eländet! En fästing som bitit sig fast och som säkert kommit i sängen via harry.

Fy, så vanvettigt äckligt!

Sommartid hittar pv nästan dagligen fästingar på sin kropp, oftast i ljumsken, medan jag aldrig - under åren här i Halland - har haft en enda en på mig! Men nu ..., huvva! Jag rent "hurves" när jag skriver det här och hurves betyder att man skakar till.

Nio veckor kvar tills planet lyfter till Edinburgh ...


5 kommentarer:

christel sa...

Vi säger att vi "hyner". Det betyder både fryser/ryser och att vi skakar till :)

Elisabet. sa...

Tack Christel! Jag försökte komma på vad ni i Skåne kallar det, men det var stört omöjligt. Ska kolla med pv vad det småländska uttrycket är.

Bert Bodin sa...

Jag tycker vi kommer överens om att det SVENSKA begreppet ska vara "hurves". Det låter bäst.

Och sedan det praktiska lilla "he", som är som engelskans "put" = ställa, sätta, lägga.

Eller hur?

Evas blogg sa...

Hurves säger vi här också och det skulle jag göra om jag hittade en fästing på min kropp. Tack och lov har vi inte så många här men nog finns dom, jag har plockat några på Otis, inte i år då men tidigare somrar. vad härligt att ha Edinburgh att se fram emot. Jag och Sara satt och läste i Vagabond igår och såg ett reportage från Yttre hebriderna (utanför Skottlands västra kust), dit ska vi resa någon gång bestämde vi.

Anonym sa...

Jag tror nog att småländskans motsvarigheter är att man ryser (i hela kroppen så klart)
PV