måndag 30 maj 2016

En måndagmorgon ....

Så är då äntligen förra veckan avklarad; en vecka när vi varit närapå halverad styrka i affären och jag kan säga att det finns nog ingen som inte gjort rätt för lönen.
Det gör vi för övrigt alltid, men det har varit värre än vanligt.


Nåja, nu är det gjort.
Jag har kommit hem på kvällarna och mest ramlat ihop i en hög, men tänk, knäet har inte krånglat.
Har nu arbetat lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag (bara tre timmar), torsdag, fredag, lördag (frivilligt, ett par timmar i kaoset) och så igår, söndag. Nog är det lustigt, det här att det är roligare att arbeta när man inte är schemalagd, ja, så fungerar det för mig! Och vilken glädje att få jobba i sina egna kläder, bara en sån sak!


Pv är klar med dom nationella proven i matematik; nu stundar muntliga förhör.
Och han räknar ner till ablationen.
"Nu är det bara tio dagar kvar ...", sa han igår vid frukosten ute på altanen.
Lite pirrigt är det nog.


Och mindre än två veckor kvar tills Emma tar studenten (hon har redan börjat sommarjobba när hon har möjlighet, på H&M) och mindre än fyra veckor kvar tills vi åker till England, om nu allt går som det är tänkt. 

Det är bara att hålla tummarna.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det där har jag funderat över senaste halvåret när jag jobbat - tre halva dagar, bara lite mindre än när jag jobbade halvtid, ändå har jag inte alls känt likadant. Inga tråkiga möten... Enkel planering, ingen dokumentation. Bara roligt. Sen har jag ju vetat att det skulle ta slut när flyktingströmmen avtagit, och sen en dryg månad är vi där. Bara tre timmar kvar på fredagar på gymnasiet.

Det känns mindre efterhängset på det viset. Bara extra klirr i kassan.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, jag anar hur det kan kännas. På en affär skulle det införas närapå minutscheman, allt vi skulle göra och precis när. Aldrig har jag upplevt det så tråkigt! Inte tillstymmelse till nån flexibilitet!

bella sa...

jag gör också såna där planeringar när vi ska ut på större vift. håller på med den till finlandsresan nu. man behöver ju ha lite koll på läget.