fredag 26 augusti 2016

Det gäller att ta vara på ...


Det är som att ha varit lite utomlands, dom här tre dagarna av ledighet.
Igår i sällskap av Eva från Tyresö och hennes Långe Make och idag solokvist.

Med mig hade jag dock DN:s fredagskryss (korsordet, alltså) som jag inte löste fullt ut.
Mellan varven (som var korta) badade jag  l ä n g e.
Önskade att jag hade tagit med mig snorkel och cyklop, men så långt hade jag inte tänkt.

Läste ett inlägg på Instagram om gurkmejans fantastiska egenskaper ..., upptäckte på samma ställe att arbetskamraten Pernilla skurit bort en liten bit av tummen, jo, jo .., vi har fått ny klinga på skärmaskinen och den är  v a s s ..., och så ser jag - också på Instagram - att pv:s barndomskamrat eller ungdomskamrat från Steninge .., att hon och maken har ett företag där dom bland annat säljer förstoringar av hans fjärilsbilder.

Just så mycket mer upptäckte jag inte.
Nu har pv kommit hem och cyklat ner för ett dopp i havet (han åkte rullskidor från  jobbet och hem till Stensjö och det var svettigt ...) och ikväll väntar trerättersmeny hos friherrinnan och hennes syster - min namne -.

Det ni.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Apropå DN. Fick ett mejl häromdagen som berättar att priset för papperstidningen stiger till 660:-/månad. !!! Från 595:- som det varit hittills. Det är 11% prishöjning, och vi börjar dra öronen åt oss.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Det blir nästan 8000 spänn om året. Hu!

Turtlan sa...

Oj oj det var dyrt! Vi betalar 189 kr i månaden för vår Länstidning. Visst det är inte dn men ändå stor prisskillnad.

De kanske skulle då t o m fler prenumeranter om de sänkte priset...

Rexxie sa...

Tidigare hade jag dn, svd och vlt alla dagar i veckan, men gav upp när jag kom på att jag betalade 15000:- per år för tidningar jag nästan aldrig hade tid att läsa.

Numera har jag dn + svd fredag-söndag, och det kostar 8-9000:- någonstans, och jag kommer nog att skippa svd så småningom...

Elisabet. sa...

Bert, Turtlan och Rexxie: här har vi i omgångar haft superbillig testa-på-prenumartioner (inte undra på att det går utför .., 29:-. för en månad!)men DN på helgerna är vad som finns kvar. Hallands Posten är för tunn och för lokal, tycker jag.
Helgläsningen däremot kommer jag inte att släppa .., dels för korsorden och så allt det andra. Jag betalar 326:- i månaden för DN/helg och det är det värt.
Jag fattar inte hur tidningarna ska klara sig i längden ..? Ungdomar nu surfar ju på nätet i stället och hittar nyheter där.

Bert Bodin sa...

Jag håller med dig till en del. Ungdomarna hittar de nyheter de VILL hitta. Men tyvärr får de nog ingen vidare omvärldsbevakning, annat än om sina egna intresseområden för tillfället.