lördag 27 augusti 2016

Snart slut på augusti ...


En vanlig lördag.
Pv river brädor på baksidan (eller framsidan, hur man nu ser det .., mot vägen till) av huset och på bordet ligger spikar i mängder!
Nya fönster ska komma till veckan; till Gunnars Rum och till pannrummet, som väl får betecknas som Sigges Rum. Åtminstone vintertid är det där han - Sigge - mest håller till, nu, när det är sommar och gräsligt hett där inne (vattentankarna är heta av all solfångarvärme), kurar han på toppen av en karl-johan-soffa i garaget och kommer bara jaaaaamande var morgon och vill ha kokt fisk, ja, ibland på kvällen också.

Och vi dricker 11-kaffe på altanen .., knåpar med DN:s lördagskryss .., planerar för taket som ska byggas över halva altanen .., och vi pratar om körkortsfrågor och jag kollar på nätet och ser att hälften av alla som kör upp blir kuggade. Otroligt. Bäst klarar sig körkortselever i Örnsköldsvik! Jaha, ja.

Mellan varven plockar jag bort vissna blommor och tömmer krukor på jord,.
Luktärterna har gjort sitt - farväl - och en sista bukett hamnar i köksfönstret.
Rosorna blommar återigen! Stora, röda, frodiga!

I växthuset trängs en miljon bin runt druvklasarna; man kan tro att en liten motor är igång, så brummar det! Små tomater är äntligen ätmogna .., och vi konstaterar att årets skörd av såväl gurka som tomat är långt sämre än fjoårets!

Och snart vankas jobb.
Ikväll tillsammans med Hampus; han som tänker sig att bli läkare.l
Det blir nog bra.

Inga kommentarer: