måndag 3 oktober 2016

Måndag ...


Solsken och friska vindar från nordost.
Aldrig brydde jag mig om vindarnas riktning under tiden hemma i Malå - det gör jag nu -.
Om inte annat för att pv har koll på dem.
Ska han få med, - eller motvind på vägen till eller ifrån jobbet ...?

Googlar på vädret hos SMHI, men hamnar på nån slags sida där alla är arga på meteorologer i allmänhet och SMHI i synnerhet och allra värst är ilskan över hemsidan. Tack och lov att man inte har det ansvaret!

I Hässleholm lär solen ska skina i morgon och det känns bra.
Resan till ortopedavdelningen, där jag numera känner mig helt som hemma, får bli till en liten semestertripp. Tänk, i november är det sju år sedan mitt nya högerknä kom på plats .., sju år sedan jag i min mobil fick tröst och uppmuntran från Bettankax och sju år sedan en av döttrarna sms:ade alla snäll-tryggord hon väl kunde komma på .... (morfar, mormor, moster margit .., alla hundarna och allt möjligt annat ...!) .., sju år sedan jag hade så ont efter operationen att jag hackade tänder och kräktes i evigheter (ingen morfin ...) .., sju år sedan jag inte fick igång rätt sätt att gå i korridoren - det var som om den konsten - bara på några timmar - helt hade tackat för sig!

Nu är det sju år senare.
Fortfarande är jag sommarklädd.
Barbent och sandaler.
Älsklingskjolen.
Det gäller att hålla ut så länge det går.

Från min syster i Australien har kommit mejl som berättat om orkanvindar och skyfall.
Så här skriver hon idag:

"I fredags hade vi faktiskt 22C och sol från en klarblå himmel. Så underbart!!!  Tog en långpromenad med Sophia och sedan halvlåg jag i solstolen och bara njöt tills magen sa ifrån att det var dags för sen lunch. Det fina vädret höll i sig till i går eftermiddag, men då kom en ny regnstorm med skyfall igen och i dag är det bara 14C, åska och regnskurar.  HUVVA!!!!  Nu lovar man fint väder
fr.o.m. torsdag och man kan ju alltid hoppas. Vi har nu på en månad fått mera regn än vi normalt får på 2 år."

Och orkanen Matthew närmar sig Haiti, Kuba, Jamaica och Bahamas och arma människor att leva i såna områdenm! Mer än en gång i livet har man haft orsak att vara tacksam över var man råkade födas. R å k a d e. 
Bara en sån sak!

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Det där med vindar har jag inte heller brytt mig om förrän jag blev båtmänniska. Varken varifrån de kommer eller exakt hur mycket det blåser. Jo kanske om det var motvind på cykeln.

Men nu så kollar även jag sånt.

Ja tänk att bo i delar av världen med riktiga oväder o skyfall eller oerhört hetta. Nej vi har det så bra i den frågan. Förresten vi har det alltid bra här i Norden!

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, det är väl så, när man inte behöver vetskapen, blir den oväsentlig ,-)

Rexxie sa...

Tänkte på det igår när jag såg nyheterna och de sade att de räknade med 640 mm regn... (var tvungen att backa lite på digitalboxen och lyssna igen, trodde inte att jag hört rätt först)