tisdag 22 november 2016

Tisdag ...


Precis som igår, blir det lövräfsning på gården, men nu längs ner, - eller uppfarten.
Här finns mängder med träd: ek, bok, lönn, flera stora björkar, men värst av allt är eklöven!
Tre till brädden fyllda sopsäckar fick jag ihop, men nu har jag också tappat fjädern alldeles.
Förhoppningsvis kommer den tillbaka innan det är dags att åka till jobbet - en halvtimme kvar -.

Det är varmt och skönt ute.
Jag hade linnetunika, sticketröja och leggings och allt eftersom sopsäckarna fylldes, hade jag god lust att plocka av kläderna, ja, jag började längta smått hysteriskt efter ett dopp i havet!

Och så har friherrinnans Saab börjat krångla, så en tur till Getinge hanns också med, då hon hade bankärenden att uträtta. Oj, så handikappad man blir utan bil, i alla fall om man bor ute på landet . Som ensamseglare i Skåne tycktes jag mig inte ha råd - eller i alla fall ville jag inte lägga pengar på en bil och allt vad det innebar i kostnader -, då blev Anders moppe och min cykel räddningen, men jag bodde ju nästan mitt i stan. Bor man ute på vischan blir det värre. Måhända blir friherrinnan en flitig bussresenär vad det lider?

Plockade fram adventsstjärnan idag, men vet inte riktigt var den ska hamna?
Egentligen skulle jag klara mig med adventsstjärna och nån ljusstake och så några slingor .., det är alltså ljusen det handlar om för min del.  Det här med pynt, det är liksom inte min grej, men fint blir det när andra gör det.


Jaså, jag tycker inte om pynt?
Nu hittar jag plötsligt en bild som bevisar motsatsen ...., det här var i fjol och jag älskade ju dom små figurerna som lyste så fint!
8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilka söta små figurer. Jag vill inte heller ha så mycket pynt men i söndags köpte jag en ren, ganska kitchig men jag föll pladask.

Klimakteriehäxan sa...

Jättesöt liten "julfamilj" du har! Även jag har kämpat med lönnlöv. De klistrar ihop sig, gör motstånd ... man blir ju helt slut!

Kattis sa...

Vi väntar tills dess att de torkar, alla löven, på kraftiga vindar, och... 😉

Eva i Tyresö sa...

Vilken energi!
10 säckar löv! Var gör ni av dem? Soptippen i Falkenberg ?
Hur är detmed ditt knä på kvällen då? Och armarna? Jag kan inte kratta löv alls!
Så rart ni har i gula huset!
Stor adventskram från Eva i Tyresö

Eva i Tyresö sa...

Vilken energi!
10 säckar löv! Var gör ni av dem? Soptippen i Falkenberg ?
Hur är detmed ditt knä på kvällen då? Och armarna? Jag kan inte kratta löv alls!
Så rart ni har i gula huset!
Stor adventskram från Eva i Tyresö

Eva i Tyresö sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Eva: för egen del känner jag att med stigande ålder kan jag pynta med precis vad man vill ..., dom där självlysande figurerna skulle jag ha ratat rakt av för trettio år sedan ,-)

Kattis: men det fungerar inte här, där det är mer regel än undantag att det blåser och vi är omgivna av grannar som lejer bort sitt trädgårdspyssel och då framträder ju vår tomt som ....., just det!

Eva i Tyresö: jag har bokat släp tills i morgoneftermiddag; då kör vi det till återvinningen i Falkenberg. Återstår området där segelbåten står och slänten, men den får pv ta, jag klarar inte att stå så snett :) Och jodå, man är heldöd efteråt - eller på kvällen - i benet.

Elisabet. sa...

Klimakteriehäxan. förlåt att jag inte såg ditt namn där uppe! Ja, dom var så fina, inhandlade på impuls hos Clas Ohlson .-)