tisdag 17 januari 2017

En gång i världen ....


.... tillhörde jag de morgonpiggas skara.
Det gör jag i och för sig nu också - jag vaknar fem minuter innan pv:s klockradio ringer vid femsnåret - är sedan vaken till halv sju ungefär, men sen ..., sen somnar jag om och sover hur gott som helst!

Och "förtappelsen" - som väl min pappa skulle ha sagt - sprider sig.
Så här såg det ut vid niotiden .., såväl sigge, nelly som harry låg och sov, allt medan jag tittade på Gomorron-tv, där detta med kurser i bilförlossning togs upp.
Nog ska det vara i den övre delen av vårt land där människor går med på detta, vana som man är att ha långt till både BB och akutmottagningar.

Jag brukar skoja om det här med långa avstånd och säga att det kanske inte är så underligt att det finns många frireligiösa människor hemöver (i alla fall fanns det många förr), ty med tio, femton, tjugo mil till närmaste sjukhus vill det nog till att ha hjälp från ovan om man plötsligt drabbas av en hjärtinfarkt eller nånting liknande!

Sånt kan man tänka på en vanlig tisdag i mitten av januari.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa underbara djur

Friherrinnan

Steel City Anna sa...

Den nyheten rapporterades det om hela vägen till BBC :)

http://www.bbc.co.uk/news/blogs-news-from-elsewhere-38638416

Evas blogg sa...

Härligt med sovmorgnar! Jag är en inbiten morgonsovare. Det där med avstånd brukar jag tänka på ibland. Vi har 40 mil till Umeå, om vi får cancer och behöver strålning måste vi till Universitetssjukhuset i Umeå. Tänk, man är svag, rädd, orolig, sjuk och måste lämna familjen under kanske 5 veckor för strålning. Det är inte mänskligt!

Bert Bodin sa...

Jag försöker nog att hålla en viss "moral" och äta frukost ungefär de tider som när jag jobbade. Det finns vissa tillfällen av förtappelse, det medges. Men då tycker jag att dagen flyger iväg ännu raskare än vanligt.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Babsan sa...

Jag är oförskämt morgonpigg,både på gott och ont .Stiger upp 05.00 de dagar jag jobbar så vaknar jag 06.30-07.00 en ledig dag så är det sovmorgon tycker jag.Nackdelen är ju då den osociala kvällströttheten,den tär om man vill vara social.Här tittas inte på TV efter 21.00 en vardag.Tack gode gud för SVT play😂

Jessica sa...

Ibland önskar jag innerligt att jag vore morgonpigg, men är en kvällsmänniska och väldigt väldigt trött på morgonen.
Börjar jobba kl 07 så det är bara att bita ihop.

Bilförlossning, så galet! Snacka om att vi måste prioritera om vad vi lägger pengar på!