tisdag 31 januari 2017


S t o r t   tack ..., till er alla som så generöst delade med er av era tankar kring det här med "kan ni tänka er att flytta utomlands för gott?" Hur intressant som helst att ta del av!

Och många olika aspekter som kom fram. Den som har småbarn gläds förstås över vårt lands generösa föräldraförsäkring (ja, detta med att vara föräldraledig) .., några tog upp det här med Allemansrätten .., årstidernas växlingar .., skidåkning ...., ja, det var helt enkelt kul att läsa.

Och intressant detta vad som "känns som hemma".
Några hade flyttat och hamnat på helt nya ställen och upplevde nu ett nytt "hemma" (Barbro i Uppsala till exempel) ellem och jag själv tycker oss ha mer än ett hemma, ja, det där med hemkänsla är intressant.

Och somliga tog upp detta med vikten av igenkänning .., småhälsandet grannar emellan ., att bli igenkänd i affärer. Att vara en del av större pussel.

Flera skulle kunna tänka sig att tillbringa vintrarna i ett varmare klimat och Kattis hade gärna arbetat på någon Svensk Skola, om det hade varit praktiskt genomförbart, medan Turtlan i Värmland inte skulle klara av somrarna i ett medelhavsklimat, det skulle bli på tok för varmt, men gärna att byta ut mörka vintermånader mot sol och ljus.

Mer än en hade verkligen bott utomlands - somliga i flera länder - och hade nånting att jämföra med, andra hade varit mer hemkära.

Steel City Anna som - sedan många år tillbaka - bor i England, känner oro över detta med Brexit och vad det kan innebära och Monet i Frankrike tycker sig ha hamnat i paradiset.

Så underbart med alla våra olikheter!
8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är kul att vara på resa men ändå vill jag citera Verner von Heidenstam:
"Jag längtar hem. Jag längtar, var jag går
— men ej till människor! Jag längtar marken,
jag längtar stenarna... "
Ha det gott!
Biggan

Bloggblad sa...

Och tack till dig som engagerar och intresserar dig! Det känns som om det blir alltmer sällsynt i dag, eller inbillar jag mig bara att egot frodas och vårdas i alla sociala medier?

Ruta Ett sa...

"Where I lay my hat is home!"
från "Wherever I may roam" - Metallica

Anonym sa...

Och tänk att du håller sparar och håller ordning på alla gamla försterbilder! ellem

Elisabet. sa...

Biggan: nu måste jag fråga om du är biggan i hudiksvall eller den i Bromma ,-), så jag inte blandar ihop er?

Bloggblad: fast jag tycker inte att det är riktigt så? Eller så är jag mer än lovligt naiv :)

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, ack om man hade kunnat tänka så! Dit hör inte jag ,-)

Elisabet. sa...

ellem: fast nån större ordning är det inte; jag skriver ditt namn i sökrutan t.v. på min blogg och då dyker dina bilder upp! Det är så himla praktiskt.

Anonym sa...

Biggan i Bromma, vännen! Har inte sett någon annan Biggan här på väldigt länge, tror jag :-)
Hälsningar Biggan den hemkära