tisdag 31 januari 2017

Tisdagsfönstret ....


Äntligen!
Efter flera dagar med hög feber och hosta från underjorden, känns det som om det kanske vänder!
Kanske.

Tillbringade hela gårdagen på soffan Ektorp..., sov .., tittade lite på diverse underliga program på tv .., bland annat ett som handlade om ambulanspersonal i England och det var så hemskt, så jag trodde inte mina ögon! Så otroligt många vrålberusade människor som togs om hand .., kvinnor och män som låg helt utslagna och nerkissade och värre än så, och jag tänkte att hur kan man ha givit sitt godkännande till att visa sånt?
Sån otrolig mänsklig förnedring!
(En av ambulansmännen gissade att 80 procent av all utryckning var alkoholrelaterat!)

Ambulanspersonalen (detta var i London) sa flera gånger att engelsmän ofta dricker sig redlösa .., hur är det Anna i Sheffield, tycker du att det är på det viset?  Och alla var dom (personalen) eniga om att alkohol orsaker enorma problem i samhället, men endast en ur personalen sade sig knappt dricka alls, just för att hon sett så mycket av avigsidorna.

Och där var en kvinna i min ålder kanske, som dels var alkoholiserad och hade varit det i mängder av år och dels hade svåra psykiska problem. Där intervjuades hennes dotter (den enda av barnen som ännu hade kontakt med mamman) och berättade om en överdjävulsk uppväxt och hur hon hade skämts för sin mamma och under flera år aldrig träffat henne, men nu, när mamman genomgått ännu ett behandlingsprogram som tydligen fungerade (hopefully) .., kanske det fanns chans till någon slags återerövring av nånting som gått förlorat.

Men tänk, att som mamma få allt detta uppvisat i tv inför världens alla människor .., där ens barn vittnar om hur eländig man varit! Jag kan inte tänka mig nånting värre! (Och då menar jag inte att dottern gjorde fel som berättade, tvärtom, hennes liv var ju till stora delar förstört på grund av mammans drickande).

Ja, det var ett knäckande program.

På kvällen kom pv hem med tulpaner och en hel drös med snällord.
Då låg jag fortfarande på soffan, såg ut som ett spöke, vit i ansiktet och febersvettig.
Vilken omtänksam människa han är!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad hette programmet från England? Lät väldigt intressant om än lite hemskt

Elisabet. sa...

Anonym: ingen aning; jag låg på soffan och råkade hamna på nån reklamkanal där det visades såna program .. ,men det var nåt med ambulans i alla fall.

Rexxie sa...

Var det inte "Efter nödsamtalet" på TV4 Fakta?

Beskrivning på tv.nu: "Denna episod demonstrerar de chockerande effekterna av alkohol i Storbritannien."

Elisabet. sa...

Rexxie: jag fick för mig att det var i London, men jag var ju feberyrig ,-) Det kan ha varit det programmet, beskrivning stämmer ju bra.

Steel City Anna sa...

Nu var det länge sen jag var ute i svängen :) mina erfarenheter av klubbliv är från Stureplan och där hände det en hel del :) pubarna här i Sheffield är rätt gulliga, man tar hand om varandra och dricker kanske oftare men inte mer, och man blandar olika åldrar på ett helt annat sätt. Var ute med några ganska unga kollegor för ett tag sen och då tog en tjej med sej sin mamma utan vidare sådär. Tycker sånt är jättefint och roligt. Det kan ju ha varit svenskar i programmet, bor väl över 100 000 svenskar i London ;)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: det var inte i London, utan blackpool med stort B .., och jag vet ju hur svenskar kan uppföra sig utomlands, det är inte det, nej, det här var äldre och medelålders britter som var med på filmen, vilka fom övriga 80 procenten var är osagt. Men vad som förvånade mig var att det var så otroligt många som var så plakata. Nu var vi ju på landet och i småstäder och var aldrig ute sent, så vi är nog inte rätt målgrupp för att ha nån koll ;-)

Steel City Anna sa...

Blackpool är ett sånt ställe man åker till för att festa ordentligt. Tänk Gotland på sommaren, Båstad etc. Fast detta är fattigmansversionen, britter har inte så mycket pengar :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, men då kan jag förstå hur du menar ....