lördag 22 april 2017

Lördag ...


Längtar ihjäl mig efter ett dopp i havet, men nja, kanske inte ännu.
Kanske.

Läser DN .., tänker att jag ofta finner Anna-Lena Lauréns krönikor intressanta, så och den här gången. Idag handlar det om Bamse .., om ondska och godhet. Här finns en länk till krönikan, ja, jag hoppas att inte bara jag kan läsa den.

Vad gör vi annars?
Pv upptäcker ett dött får i hagen (ringer ägaren) och hämtar sedan vatten från bäcken och vattnar där det är som mest torrt. Den stora trätunnan med massor av timjan, till exempel.
Och jag klipper ner kvistar från rosentryn, i akt och mening att få bättre utsikt över fröautomaterna.

Hemma i Malå hade vi minst två buskar rosentry och det var väl i nåt anfall av nostalgi som jag köpte en buske hit till det gula huset. S o m  jag ångrar mig! Egentligen är det bara just nu, i den skiraste grönskan, som jag tycker att busken är fin .., annars är den vedartad och spretig och inte särskilt vacker, faktiskt inte alls. (Nu får jag dåligt samvete. Förlåt mig fru Rosentry!)


Och strax bär det av till Halmstad, där det först är repetition och därefter konsert för kören Västanvind tillsammans med Viktoria Rockers. Det hela går av stapeln i Folkets Park och det blir  många timmar där .., jag siktar in mig på en plats längst bak i lokalen så kanske man kan vila det struliga benet på en extra stol.

Inköpslistan har inget med konserten att göra, möjligen att det blir en sväng till affären efteråt.
Möjligen.

3 kommentarer:

Monet sa...

Undrar bara: får du sola med ditt ärr?? Jag har fått stränga order om att göra det med mitt på magen?

Monet sa...

Att INTE göra det förstås☺️

Elisabet. sa...

Monet: nej, jag har nästan alltid en handduk i knäet - eller över -. Mitt andra opererade knä, där bryr jag mig inte, det är så fint läkt att jag glömmer bort att det finns. (Den här bilden var från i fjol).