tisdag 18 april 2017

På baksidan ....


Har jag någonsin tagit en bild från baksidan - eller framsidan - här på tomten?
Nej, det tror jag inte.

Men nu har jag precis varit inne på den inglasade altanen (den som en gång, kanske om fem år, ska förvandlas till ett vardagsrum) och hämtat djupfrysta plattfiskar som legat alldeles för länge i frysen och det är då jag råkar titta upp och detta är vad jag ser. (Fiskarna ska kokas upp och blandas ut med hundmat och så får sigge ett rejält skrovmål också).

Och här, nere vid vägen, står pv:s segelbåt, den som i vår ska flytta till hamnen i Haverdal, till sin båtplats.
Vid den gröna pilen skymtar det vi kallar för "Polska Ambassaden", mest för att ute på den gårdsplanen står en samling snygga bilar, alla polskregistrerade.
Några av bilägarna arbetar åt samme man som har hästarna och som rår om nästan all mark där omkring (och driver ett slakteri, ett svinstall och så hästarna då) och ibland, men inte ofta, händer det att nån står på husets balkong och nickar till hälsning när man passerar.
Ljumma sommarkvällar kan man från ett öppet fönster i samma hus höra smäktande polska tongångar .., och det har hänt att man en söndagmorgon upptäcker några sovande män under ett par äppelträd på tomten.
Då har det varit fest.

Längst till höger skymtar det lilla röda huset som en varit arbetarbostad, precis som pv:s hus.
Det röda huset står tomt nu, sedan rara grannarna Agnetha och Alexander och deras lille Julius flyttat till en sprillans nybyggd villa i Falkenberg. Så tråkigt!

Till vänster om "polska ambassaden" syns ett rött tegeltak och lite vitt av själva huset.
Där bor ett yngre par med tre barn och det är helt ofattbart så fint dom har fått på sin tomt, ja, på kort tid. Hela tomten är uppbyggd i flera "rum" och det är så ombonat och trivsamt.

Påskliljorna som skymtar i förgrunden, är självsådda.

1 kommentar:

mossfolk sa...

Ni bor så fint! Jag tar aldrig några bilder från framsidan av vårt hus. Vi bor ju mitt i en korsning i ett villakvarter och har därtill en förskräckligt risig häck -det inspirerar inte till fotograferande ;)