fredag 5 maj 2017

Någon vacker dag i maj ....


.. så blir det stranden i Steninge.
Det är friherrinnan och jag själv, för övrigt är stranden tom.
Aldrig att jag begriper detta!
Ser ni henne?
Hon står där uppe vid kanten och fixar med solstolen (den som ska gå sönder innan vi tackar för oss).


Och så här ser det ut mot havet till.
Så otroligt lågt vattenstånd!

Åååå, så vackert det var idag!
Iskallt i vattnet, så vi bara blaskade av oss - friherrinnan mer än undertecknad -.




Den här passar väl som bäst ...?



När vi varit där i två timmar drar vi oss hemöver och då börjar den sedvanliga proceduren .., var har friherrinnan sina nycklar, alternativt glasögon ,-)

Åt andra hållet .., mot söder.

Så beslutar jag mig för att ta cykeln och köra till affären i Haverdal och handla.
Pv har satt sig på tåget till Malmö där han ska övernatta hos goda vänner, för att i morgon delta i en Toughest-tävling i samma stad.

Halvvägs till Haverdal trillar den vänstra pedalen i gatan och efter mycket bök och stök får jag den på plats. Hinner inte så långt, så händer samma sak igen .., sätter fast den provisoriskt och klarar mig i alla fall till affären.

Där blir det det vanliga .., lite småprat med arbetskamraterna .., om semesteräventyr ., om Rhodos ., och om allehanda förvecklingar.
Bodil - chefens fru - kommer ut på lagret; hon har nya glasögon och har slingat håret och är så himla fin i detta nya!

När jag handlat klart blir det ännu mera prat, nu utanför affären.
Somliga frågar om jag har semester .., nej, just ja, jag har haft krångel med protesen, ja, nu kommer dom ihåg och en kvinna - som kanske är sjukgymnast - hör att jag har problem med att sitta på en stol och lyfta det nyopererade benet i rät vinkel uppåt och så förklarar hon ..., säger att jag MÅSTE verkligen försöka, annars kommer det inte att bli bra.
Rara människor allesammans!
 

Och så cyklar jag iväg.
Vid Särdal tutar en kund som kör förbi .., och i en gammal halländsk länga står en kvinna i fönstret och vinkar glatt när jag passerar. Ååå, hjärtat blir mer än varmt .., det känns som om det ska gå sönder! Det här att vara en del av ett samhällspussel, betyder så oändligt mycket!

Just när jag har rullat i vådlig nerför sista backen och kommer till Steninge, ett par hundra meter från friherrinnans hus, lossnar pedalen igen!
Nu är det stört omöjligt att få den plats och medan jag står där och kämpar och blir svart om händerna, kommer en kund från affären - mannen på bilden - och frågar vad som hänt?
Han är ute och rastar sin danska gårdshund, hon heter Alice och är en glatt svansviftande liten madame.

Jo, men jag förklarar det här med pedalen och mannen gör några försök att få den på plats, men icke .., och så säger han att jag kan följa honom upp till huset där han bor, där har han en skiftnyckel ., ja, han bor bara en liten bit därifrån, så det gör jag och efter en stund är pedalen på plats.
Vilken ängel!  
Vilken glädje!
Lasse Bengtsson heter den här vardagshjälten!

Nu är det kväller och harry funderar vart husse har tagit vägen?
Kommer han inte hem snart?
Nej, så blir det inte.
Ikväll är det bara vi som är hemma.
Harry, Nelly och jag själv.
Sigge är ute på vift och kommer inte hem förrän tidiga morgnar.

En trevlig fredagkväll önskar jag den som eventuellt tittar in här!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

En storm nätkram till Lasse Bengtsson, för det är människor som han som ger en hopp om mänskligheten i dessa tider då världen tycks ha blivit skvatt galen!

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Hej vänner, jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som försöker få ex kärlekspartner tillbaka ... det kräver hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande varaktigt under en livstid. bevis för god magisk kärlek stavlösning fick jag från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) kärleksläkardoktorn, som hjälpte mig återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavagare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärleks-charm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkte på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer tillbaka till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; ...
Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
Anslutning till nya find love trollformler
Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
Uppdelningsförhållanden Staver
Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com