fredag 7 juli 2017

Fredagkväll ...

Så har jag avverkat den allra sista halvtidsdagen när det gäller jobbet; nästa vecka ska jag upp på min ordinarie tid, det vill säga, då blir det från halv tre till kvart över nio (oftast halv tio sommartid) som gäller. Liiite bävar jag. Måtte det gå bra med benet!

Ibland tänker jag att "ja, men det måste ju vara enklare att arbeta förmiddag!"
Det tänker jag inte längre.
Nej, det var lika mycket full fart - om inte mera - men å andra sidan var vi ju många fler som arbetade, säkert det fyrdubbla!

Elise och Emma (friherrinnans kusindotter från Ludvika) i kylen ..

Och trevligt att träffa  andra kunder.
Småbarnsfamiljer .., underbara småttingar (William och Teodor till exempel som jag lätt kunde äta upp till middag. Deras pappa har varit kolonialansvarig i affären tidigare och deras faster Johanna var en klippa att arbeta med - nu sommarjobbar hon på socialkontoret -, och deras yngre farbror har även han sommarjobbat hos och deras äldste farbror, Joakim, han är vår nuvarande kolonialansvarig .., så alla syskonen har arbetat i butiken!) och där var mannen som frågade hur det var fatt med mitt knä och som, när jag undrade hur han själv mådde, berättade att det upptäckts en tumör bakom hans vänstra öga och nu väntar operation på S:t Eriks sjukhus i Stockholm.

"Vill du ha en kram ...?" frågade jag.
Jo, det ville han.

Och på kvällen kan det vara nästan tomt ....

När klockan var tolv var jag klar för dagen.
Handlade hos Hampus som satt i kassa tre och han sa att "ja, men Bettan det är ju för att det är fredag som det är så många kunder och så soligt och fint ute" och jag tänkte, senare när jag körde hem, att stackars Hampus vet inte att det är torsdag idag!

Det är så att i alla år har jag arbetat förmiddag, antingen varannan eller varje torsdag, så det var väl det jag tänkte på.


Kom hem och hjälpte pv att plocka bort med det han är sysselsatt med .., kände mig trött och sliten .., hade värk i benen och var stel, men så kom regnet och det var väl det förstås .,. och vi åkte till Göstas och åt middag .., pv valde som alltid deras vrålgoda hamburgare med jättegoda pommes frites, själv tog jag fisksoppa och det ångrade jag sannerligen inte! Sååå läcker! Men inget för dig kära friherrinnan, ty där var gott om timjan!

Nu mot soffan Ektorp!
Och vår tv fungerar inte. Det var ju kul.

Inga kommentarer: