torsdag 6 juli 2017

Kväll i Skallkrokens hamn ....


Så blir det bestämt att vi ska äta kvällsmat i segelbåten, tillsammans med friherrinnan och hennes kusindotter Emma; en dalkulla som sommarjobbar i affären och således är min kollega.

Vi tar cyklarna och är där någon halvtimme innan damerna från Steninge kommer.
Så här ser det i början av hamnen och där uppe till höger, där bilarna står, där finns hamnkontoret och en enklare servering .., dusch och toalett och senare på kvällen ska där stå MÄNGDER med motorcyklar, vilka kommit mullrande längs den lilla vägen som löper längs havet och alla stannar dom till där uppe och kanske lyssnar dom till musiken - mest Spotnicks -, Amapola och Last Date, sånt jag själv lyssnade till i min ungdom.
Just den låten hörde vi igårkväll.
Bland många andra.
Ljuvligt att sitta i båten och följa livet runt omkring.
Ja, man kanske skulle satsa på bryggsegling ...,-)


Här ligger pv:s båt och vilar.
Ser ni avståndet mellan fören och kajen? Å, det känns ibland som en hel ocean!
Och i veckan kommer nog masten på plats .., så länge vilar den i båtens innandöme.


Det blir som ett slags knytkalas .., jag har gjort paj och friherrinnan står för desserten; en ljuvlig pannacotta på björnbärn och så färska nektarinbitar ovanpå! Underbart gott!

De allra mest underbara händer ...

I ett par timmar drygt blir vi där .., sitter där uppe och pratar om jobbet och om musiken som spelas ., pv hittar några sjökort och pekar ut Anholt - känns igen från väderleksrapporten, "Anholt nord" -  och båtgrannen kommer och gör sig redo för seglats till Grötvik, inte långt från Skallkroken och vid ett vindskydd uppe på piren/kajen sitter en man och kvinna och kalasar på grillad kyckling .., längre bort badar småttingar, under överinseende av mormor eller mamma och pappa.


Såväl friherrinnan som jag själv tar ett kvällsdopp i det utan tvekan varmaste vattnet hittills i år!
Och tänk, en liten ljuslockig tös på kanske fyra år - hon heter Vera - tar helt frimodigt min hand i sin och följer mig ut på djupare vatten!
Vilken tillit .., som gör mig så rörd!
Att - utan att ha förtjänat det - "bli godkänd" av barn ..,vilken underbar känsla är inte det!
(Det är likadant på jobbet. Jo, det blir så varmt i hjärtat när vänliga kunder hälsar en välkommen tillbaka, men när småttingar ler och vinkar eller kommer nära och säger snälla saker, det betyder så alldeles omåttligt mycket!)

Vid halvniotiden cyklar vi hemåt.
Och på bryggan blir den som bara är 164 cm över havet hur lång som helst och huvudet blir knappnålslitet! Mina ben är visserligen svullna, men inte fullt så raka och kantiga. Har man klänning och cyklar (hela sommaren bär jag klänning, jag har fyra stycken jag alternerar mellan!) blåser lätt nedredelen upp och välgödda michelin-lår exponeras frikostigt för mötande bilister, nej tack, det vill jag bespara dem, därför blir det tights vid cykelturer, ja, under klänningen.

Längre upp, närmare parkeringen, skymtar Emma och friherrinnan.Liiite kyligt är det på hemväg .. , men jag pinnar på så gott det går ..,  hejar på några svartvita kossor i Särdal .., möter en hundrastande herre i Steninge och blir omkörd av hur många mullrande motorcyklar som helst.

Och nu är det torsdag och arbetsdag och kanske får vi lika mycket sol och värme som igår?
Pv har fullt upp med sitt och jag sköter markservice och gräsklippning.

I morgon arbetar jag förmiddag, n ä s t a n   den enda på hela sommaren!

2 kommentarer:

Barbro sa...

Vill bara meddela att jag a l d r i g skulle klara att ta mig över till den båten.

Varma hälsningar från ett ännu större kassaskåp.

Barbro/walkaboutsweden

Elisabet. sa...

Barbro (walkaboutsweden): pv själv är ju extremt spänstig, nästan som harry och hoppar omkring likt en bergsget, även när båten ser ut så där. När jag ska ombord, då får man putta in den lite och så får jag sätta mig och sen ta mig över. Men kanske, kanske, kanske att man övar upp sig :)