söndag 30 juli 2017

Kväller ...


En blandad dag på alla sätt och vis. 
Strålande solsken på förmiddagen .., då tog vi en cykeltur i omgivningarna. Kyrkklockorna ringde hur länge som helst och jag som älskar klockklang ..., blev så lycklig! 


Upptäckte ännu en staty som skuttade rakt in i mitt hjärta!! Såå mycket trevligare än alla krigiska kungar eller andra märkvärdiga män! 


Men ett ansikte som vore det en man! 


Hur ofta ser man en piassavakvast på ett torg? Eller en städerska? 


Händer med spår av hårt arbete. 


Chilimadamen i Västmanland tipsade oss om att ta färja till en av öarna ute vid kusten. Vi körde till färjeläget men det krånglade med biljett till överfarten och när vi sedan såg att det skulle kosta nästan åttahundra att ta bilen över, stannade vi kvar här i Norddeich. 

Där var HUR många människor som helst!! Många ägnade sig åt drakflygning, andra gick långt ute till havs (ebb), andra promenerade bara omkring. 


På tillbakavägen besökte vi kyrkogården i samhället Norden. 


Och Bernhard Arends - nästan exakt jämnårig med mig - hade inte lika tur i livets lotteri. 


I Norden åt vi lunch på ett enkelt hak. Pv drog vinstlotten; jag fick en tam broccoligratäng med pasta som jag kunnat vara utan. 

Där utanför hängde en cigarettautomat på väggen. Å, det var minsann inte igår jag såg en dylik! 
Hemma i Malå fanns även i början av 70-talet en kondomautomat; den satt på väggen vid Folkes kiosk och aldrig att man såg någon som stod där och handlade! Det gjordes nog i smyyyg, när mörkret lagt sig. 


Väl hemma i Emden igen blev det en ny cykeltur. 
Det tog väl två minuter så kom regnet! Och det vräkte ner!


Vi slog oss ned på (i) ett café och pv beställde äppelkaka med vispad grädde och kaffe; själv tog jag ingenting .., jag hade då börjat må illa, kallsvettades och magen mullrade oroväckande.

Men ååå, så vi fick vänta!
Servitrisen påminde om Amelie från Montmartre, men Amelie hade nog varit mer alert ..., det tog evigheter med såväl att få kaffet och kakan, som att betala. 

Nu mår jag bättre. 
Kanske går vi ut och äter middag snart? Solen strålar. Bilar mullrar. I morgon mot Amsterdam.

Auf wiedersehen!

Inga kommentarer: