torsdag 10 augusti 2017

Tre lediga dagar kvar ....

Skral skörd av precis allting som vi hoppats på. Ja, förutom druvorna då.

... tre dagar av semestern alltså och det känns på gränsen till ångestfyllt att tänka sig att åka till jobbet. Nåja, jag vet ju att det brukar gå bra.

Äldsta dottern, mågen och Emil har tackat för sig och givit sig av.
I stora frysen finns nu mängder med "Mariabullar"; perfekt när vi får besök .., och jag har ägnat mig åt att tvätta lakan och annat och allt är torrt och ligger nu i linneskåpet.

Från Ystad kom så mina barns pappa och hans fru och lämnade Meja hos oss, så antalet hundar är fortfarande konstant, det vill säga: tre. Och nu, när inte busige och bullrige Charlie är här, så vågar sig Sigge in igen. Meja känner han sedan tidigare .., dom bara nosar lite på varandra, så där "jaha, det är du, ja, just det ja".


Och friherrinnan tittade förbi.
Vi beslöt att åka till Särdal och ta ett dopp, så det gjorde vi.
Mängder med tång även här, ja, faktiskt ännu mer än i Steninge! Man fick vada ut och verkligen känna sig för med fötterna .., och jag tänkte att där är nog mer än en krabba man nuddar vid.

Härligt svalkande var det - badet -!


Shejken gjorde oss sällskap och simmade glatt ut tillsammans med sin matte; efteråt låg han en stund så här mellan mina ben och lät sig klias på magen.

Innan man kommer till stranden - eller när man återvänder till bilen, välj själv - så finns där en informationstavla som talar om vad som är på gång. Precis som här i Stensjö naturreservat tänker man bränna en stor del av marken., allt för att blomning och annat ska sätta mer fart.


Så här är det tänkt att det ska bli.

Nu är det eftermiddag och jag hostar som vanligt. Jag blir snart  g a l e n   på denna hosta; den som ibland påminner om den som ockuperade mig när jag var hemma och sjukskriven i fem veckor; det var väl två år sedan? Det är som det aldrig helt ger sig.
Nelly, som var så hysteriskt rädd förra gången när jag hade hostan - då, när det var så eländigt - hon är i alla fall inte längre förskräckt; tittar knappt upp. Ja, hon har väl vant sig.

Ja, det var väl det hela?
Nej, tack snälla Bente för det virkade glasögonfodralet som kom med posten idag!
Vilken omtänksam pärla du är .., ja, och dessutom ordförande i pv:s heja-fan-klubb när det är Vasalopp!
Stor kram till dig!

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Ja du, snart är semestern över för den här gången och som du skriver, det brukar ju gå bra det med :-)

Elisabet. sa...

Vonkis: det är just det .., det brukar gå bra ,-)

Ulrika sa...

Jag har börjat jobba igen nu, och det är alldeles ok men...jag får smått panik när jag tänker på höst och vinter för...jag vill ju bada!!

Bert Bodin sa...

Och en kompis skrev en kommentar på ett av mina inlägg på FB att nu har vi 20 veckor semester kvar det här året. 😎

Elisabet. sa...

Ulrika: du får fortsätta med vinterbad, det går det också! Man vänjer sig allt eftersom ,-)

Bert Bodin: ja, det är i sanning nånting att se fram emot!

Ulrika sa...

Ja temperaturen är jag inte bekymrad över, att bada i kallt vatten går utmärkt. Men isen... Att bada i en vak...Nej, där är jag inte än. Mardrömslikt! :-)