onsdag 20 december 2017

All glädjen .....


Oj, så mycket som gjorde oss varma inombords!
Nu blir det lite gott och blandat här.
Ulrika skriver så här:
"Torsdagsträffen. Veckans träff var den sista för terminen och åh så mysigt vi hade det! Jättehärlig sång av en duktig sångerska och sen fika. Surret kring borden på torsdagarna...jag älskar det! Gemenskapen och glädjen, det är så fint när man vet att många av personerna där lever ensamma liv annars.
Och jag fick en lång pratstund med en person jag tycker såå mycket om. Han har varit med om mycket spännande i sitt liv och det är alltid roligt att prata med honom och få ta del av hans minnen. Han är musiker och har bl.a. spelat på Nalen i sin ungdom".


I Karlstad hade Turtlan (Annica) bjudit hem sitt gamla jobbgäng och det hade känts bra, om än aningen vemodigt. Och Eva på Frösön hade slagit in julklappar och fångat ett vackert träd som badade i ljus.


Ann i Göteborg hade nu stickat färdigt tröjan till sonen i London; han hade själv - efter moget övervägande - fått välja färger och nu var den klar och skulle skickas till England.
I Steninge, på Gamla Vägen, hade friherrinnan pyntat så fint vid sin entré och Ulrika hade fått förlängt arbete i ett halvårs tid och hade dessutom fått vara med vid julblommeutdelningen - stor glädje -!
Från Hallsberg kom ett sms som gjorde mig så innerligt glad!
Och så var det ju det här med resan till Skåne.


Barbro - walkaboutsweden - hade fångat rimfrostiga träd (vilka bilder!!) och Cecilia N slog till med hela tre det-bästa-varianter. Så här skriver hon:
"Ja nu är ju frågan vilket som är bäst.
Kandidater:
Musikhjälpen
Bilbo, vår hund. Han brukar "hjälpa till". T ex så kommer han med en strumpa på morgonen och när jag då säger "Hämta den andra!" så hämtar han den andra också. Igår gjorde jag två nystan. Så ramlade det ena iväg på golvet. Då visade jag honom det jag hade och så sade jag: "Hämta den andra!" och då hämtade han det som hade farit iväg!
ÄR inte det fantastiskt?!
Tredje kandidaten är det vackra vinterlandskapet jag har omkring mig. (Men tvättbrädet i snö som jag kör över är inte inräknat i den här kategorin.)"


Kerstin i Dalarna (lifelivingitnow) har hela hjärtat fyllt med resan till Gotland.
Så här fångade hon minnena!
Vilken duktig fotograf du är, Kerstin!


Och så är det Anns tröja i närbild .., min systers fönster från i söndags och slutligen Lena i Östersund som skriver så här:
"Med tända ljus som ger ett mjukt sken, gott kaffe i favoritmuggen, stickning som ligger och väntar och i soffan ligger ett paket till någon som just idag äääntligen fyller 6 är. Just här och nu känns det som allra bäst. Kram från Lena i Östersund".

Nu har jag nog fått med er alla?
Från hjärtat:  t a c k, för att ni så generöst delar med er!

 

2 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Superfina juliga collage :)

Ruta Ett sa...

Det är så mysigt att läsa om vad som gör andra glada. Medan jag läser kommer det upp glädjeämnen, som jag inte tänkt på och så blir jag glad för det också! Det blir som att träna sig i glädje!