söndag 24 december 2017

Julafton 2017 ....


Va?
Har jag inte skrivit ett enda ord här på bloggen på två dagar? Ja, det är inte långt ifrån att jag trillar av stolen när detta uppenbaras!

Nu är det julaftons morgon.
Klockan 06.00 ringde väckarklockan (läs: gick klockradion igång .. hur länge ska man tänka i såna banor "ringde väckarklockan"?)  och nu har jag duschat och ska, om en fyrtiofem minuter, vara på jobbet.

Det har varit två dagar fyllda med bestyr .., allt från inhandling av två mattor, till jobb i fredags, till sillinläggningar och janssons och dammsugning och rena överdrag till soffan, ja, ni förstår.

Igår kom Tommy och Karin från Ystad och dom hade i Malmö hämtat upp Anders och vi invigde nya uterummet som   n ä s t a n   är  klart och jag hade gjort minipajer som uppskattades och det var så himla trivsamt att sitta där ute tillsammans med människor som man tycker så mycket om!

Några timmar senare anslöt Hilda, Patrik och Mymmel (Hildas mamma) och då blev det förstås mat och sen flera timmars prat och väldigt, väldigt mycket glädje!

Vad pratar vi om?
Jo, om allt möjligt!
Vi pratar om förhållanden, om Rom, om varför en katt får heta Sandro och en annan Timotej. Vi pratar om resor och om att gå i pension och vi pratar också om arbetsplatser där avloppet inte fungerar och vi pratar om filmklubben och om en särskild film där ett sällskap byter mobiltelefoner och låter någon annan läsa upp vad som står i mobilen och vad konsekvensen kan bli av sådant .., vi pratar om Östersund (såväl Karin som Mymmel visar sig vara födda just där) och Jämtland och varför chaufförer av olika slag - liksom lokförare - tycks så omåttligt nöjda med sina arbeten.

Det blir en helt  u n d e r b a r  kväll!
Jag har bilder därifrån och har skickat dem från min mobil till mejlen, men dom kommer inte fram, så det får bli en gammal bild.

Nu har jag gjort i ordning glögg till kunderna; pv ska göra mig sällskap och öppna butiken och hjälpa till att dra ut pallar med potatis och frukt som ska stå utanför entrén och själv arbetar jag till två. Brooks är sjuk och i hans ställe kommer Carolina G. Det blir säkert hur bra som helst.

Och i radions P1 håller Daniel Alling i rodret under precis hela dagen.
Jag önskar att jag hade kunnat lyssna, men får göra det senare.

God Jul alla rara, fina, omtänksamma bloggvänner!

7 kommentarer:

Lena i Östersund sa...

God Jul snälla, rara Elisabet!
Lena i Östersund

Bert Bodin sa...

Att väckarklockan ringer är väl lika långlivat som att man lägger på luren, när man avslutar ett telefonsamtal.

God jul.

Benved sa...

God Jul,
Jag ser framemot ett 2018 med ännu flera positiva, roliga, intressanta inlägg från Halland! Tack för att delar med dig.
Eva

Steel City Anna sa...

God jul!

Cecilia N sa...

God Jul!
Idag är jag ledig, men tidigt imorgon bitti jobbar jag.

Ulrika sa...

God jul!! :-)

Elisabet. sa...

Lena i Östersund: tack snälla, om än mycket försenat! Kram på dig!

Bert Bodin: exakt! Det är många såna uttryck numera.

Benved: så vänliga ord, tack snälla!

Cecilia N: ja, vi är många som inte har långledigt ,-)

Ulrika: detsamma kära Ulrika!